De Topmatch uit GOAL! 1 staat vandaag op het programma: AS Monaco – Olympique Lyon! Bereid je ultiem voor op deze Franse kraker met het artikel in GOAL! Magazine en de feitjes hieronder.

Voetbal GOAL! Magazine icoon

Winnen of afhaken in de Ligue 1?

Paris Saint-Germain heerst in de Ligue 1. De club staat 9 punten voor op Olympique Lyon en Marseille. Het verschil met AS Monaco is zelfs 10 punten! De verliezer van de Franse topper van vanavond haakt écht af in de titelstrijd.

 

Voetbal GOAL! Magazine icoon

Slechte reeks voor de Monegasken

Monaco heeft in de laatste 6 competitie wedstrijden maar 3 keer gewonnen. Lyon wint 4 keer, maar verliest vorige week wel 3 dure punten tegen Bordeaux (3-1).

 

Topmatch Fekir Tete Traore Monaco Olympique Lyon
Nabil Fekir viert zijn goal met oud-Ajacieden Kenny Tete en Bertrand Traoré!

Voetbal GOAL! Magazine icoonTete & Memphis

Kenny Tete en Memphis Depay komen in de wedstrijd tegen Bordeaux bij rust in het veld. Het staat dan al 3-1. Memphis slaagde er niet in om te scoren, maar Tete hield in elk geval de 0! Ook kwam 96% van zijn passes aan bij een medespeler. Memphis is de 3e topscorer van Lyon, achter Nabil Fekir en Mariano. Beide Nederlanders doen het dus zeker niet slecht bij ‘Les Gones’!

 

Voetbal GOAL! Magazine icoon

Lyons bekersucces

Op 24 januari spelen deze clubs al tegen elkaar in de Coupe de France. Lyon wint met 2-3. Een topweek voor ‘Les Gones’, want 3 dagen eerder winnen de mannen met 2-1 van Paris Saint-Germain!

 

Topmatch Falcao AS Monaco Olympique LyonVoetbal GOAL! Magazine icoon

Topscorer Monaco

Falcao is de grote topscorer van Monaco. Hij scoort al 16 keer in de Ligue 1, en afgelopen woensdag loodste hij de Monegasken langs Montpellier in de Coupe de La Ligue, het 2e bekertoernooi van Frankrijk. De club speelt op 31 maart de finale van dit toernooi tegen Paris Saint-Germain.

 

Voetbal GOAL! Magazine icoon

Helden van Lyon

Nabil Fekir en Bruno Mariano zijn samen verantwoordelijk voor meer dan de helft van de goals van Olympique Lyon. Ze gaven ook nog eens bij elkaar opgeteld 9 assists. Hoe bedoel je: topduo?!

 

Doe de Posterquiz!