De Portugese voetbalcompetitie start 2018 met een knaller van een derby: Benfica ontvangt Sporting Portugal! De winnaar van deze derby, gaat de strijd aan met koploper FC Porto. In GOAL! lees je deze maand in Topmatch over dit duel. Lees hier nog meer leuke feitjes over de ‘Derby de Lisboa’ en vul jouw voorspelling onderaan in!

Paspoort topmatch

  • Benfica is al 30 thuisduels op rij ongeslagen.
  • Sporting verliest dit seizoen nog geen uitduel. Wel verspeelt het team 1 keer punten bij Moreirense (1-1).
Jonas Topmatch GOAL! Magazine

 

  • Benfica wint het laatste competitieduel met 5-1 van Tondela. Topscorer Jonas (zie foto boven) maakt 2 goals, maar ook de grote kansen creรซerder Pizzi schiet de bal er 2 keer in. De andere goal komt op naam van Eduardo Salvio.
  • Sporting wint de laatste competitiewedstrijd met 2-0 van Portimonense. Bruno Fernandes en Bas Dost maken de 2 goals in dit duel.

 

 

Topmatch Bas Dost GOAL! Magazine

 

  • Bas Dost is de beste aanvallende kopper op het veld. Hij wint bijna 4 keer per wedstrijd een kopduel voor Sporting!
  • …maar Bas heeft in Benfica-verdediger Jardel een waardige tegenstander: ook hij wint bijna 4 keer per duel een duel in de lucht.

Traditionele top 3 vecht titelstrijd uit

FC Porto gaat op dit moment aan kop in Portugal, met 39 punten en een doelsaldo van +33. Sporting volgt met evenveel punten, maar een doelsaldo van +23. Benfica maakt de traditionele top 3 van Portugal compleet, maar staat 3 punten achter de 2 concurrenten. Wel hebben ‘de Adelaars’ een doelsaldo van + 27. Winnen van aartsrivaal Sporting maakt de titelstrijd in Portugal super spannend!