Wesley Sneijder stopt bij Oranje. Maar wat heeft Nederland van hem genoten! In 133 wedstrijden scoort Wes 31 keer. Daarbij heeft de geboren Utrechter een grote rol in de successen op het WK’s in 2010 en 2014. GOAL! maakt een top 3 met de mooiste goals van Sneijder.

3. Sneijder geeft visitekaartje af

Nederland eindigt in de kwalificatiepoule van EK 2004 achter Tsjechië. Dat betekent: play-offs spelen! Schotland lijkt een makkelijke tegenstander… maar toch verliest Oranje het uitduel met 1-0. Gelukkig stelt het Nederlands elftal orde op zaken in de Amsterdam Arena. Het duel eindigt namelijk in 6-0! De 19-jarige Sneijder is de absolute uitblinker, met 2 assists en de openingsgoal. Dat doelpunt is een afstandsschot, precies in de hoek. In deze wedstrijd laat Wesley voor het eerst zien dat hij in de toekomst een grote rol in het Nederlands elftal kan spelen.

2. Afstandsschot tegen Frankrijk

De poulefase van EK 2008 is een sprookje voor Oranje. In de poule met Italië, Frankrijk en Roemenië veegt Nederland eerst de vloer aan met de Italianen (3-0) en daarna met ‘Les Blues’ (4-1). ‘Wes’ maakt de laatste treffer tegen de Fransen, met een typische Sneijder-goal: een goed geplaatste uithaal van afstand!

1. Koppie koppie van Sneijder

Met zijn 1 meter en 70 centimeter is Wesley niet de beste kopper. Maar het moment van allereerste kopgoal van zijn carrière had hij niet beter kunnen kiezen. In de kwartfinale van het WK in Zuid-Afrika is Oranje in de 1e helft vrij kansloos tegen Brazilië. Maar in de 2e helft keert Sneijder hoogstpersoonlijk het tij. Hij schiet de 1-1 binnen in de 53e minuut. Een kwartier later kopt hij ook nog eens raak. Wes is ‘Man of the Match’ en is de belangrijkste speler van Nederland op dit toernooi. De 2e plek op het WK is het hoogtepunt uit de interlandcarrière van Wes en een hoop andere Nederlandse internationals.

 

GENIETEN VAN SKILLS EN FAILS OP MAANDAG

Aan het begin van de week kun je wel een lach op je gezicht gebruiken! Daarom vind je elke week op Goalonline.nl toffe voetbalfilmpjes waarmee jij de week goed begint.