Oranje doet dan wel niet mee, maar op het WK is er toch maar mooi Nederlandse inbreng! De 12-jarige Lisa Stengs is vlaggendraagster tijdens de openingsceremonie van het WK.

Zo’n 500 miljoen kijkers wereldwijd, 80 duizend bezoekers in het stadion en de strenge blik van de Russische president Poetin weet Lisa op zich gericht als ze vanmiddag om 16 uur met de Nederlandse vlag zwaait. De Noord-Hollandse lijkt er niet warm of koud van te worden. “Zo moeilijk is het ook weer niet, gewoon een beetje wapperen met zo’n ding.”

Lisa met de Nederlandse vlag

Hoewel voor het WK alles tot in het kleinste detail geregeld is, weet Lisa nog niet helemaal precies wat ze moet doen. “We hebben nu 2 keer geoefend. De eerste keer was woensdagmorgen. We moesten al om 5 uur op! In het stadion aangekomen, moesten we op de trap met een vlag zwaaien. Ik met de Nederlandse, de andere kinderen met die van een ander land. Hoe het er tijdens de openingsceremonie precies uitziet, is mij niet helemaal duidelijk.”

Lisa is in Moskou om mee te doen met een voetbaltoernooi, Football for Friendship. Jonge, talentvolle voetballers uit 211 landen doen mee met dit evenement. Al die kinderen zwaaien vandaag met de vlag van hun land, om duidelijk te maken dat het belangrijkste sportevenement ter wereld is begonnen.

Lisa wordt geïnterviewd tijdens het toernooi in Moskou.

Lisa voetbalt zelf bij vv Alkmaar. Haar droom is altijd geweest om op het WK te staan, maar dan als speelster van Oranje. Dat ze op 12-jarige leeftijd al een wereldkampioenschap mee kan maken, vindt ze daarom heel bijzonder.  “Zo’n kans krijg je misschien nooit meer. Maar dat vroege repeteren, dat hoeft van mij niet. De volgende keer, als ik als speelster meedoe, blijf ik in elk geval langer liggen, haha.”

Helemaal klaar zijn voor het WK? Lees de nieuwe GOAL!

In de GOAL! WK editie