Een weekend met 3 geweldige wedstrijden: de Klassieker tussen Ajax – Feyenoord, FC Barcelona – Real Madrid en als toetje Olympique Marseille – PSG, de Topmatch uit GOAL!. We vertellen je waarom je deze wedstrijden niet mag missen.

De Klassieker: Ajax – Feyenoord

“Ajax zit in een goede fase, maar ik vind niet dat ze veel beter zijn dan wij,” vertelde Nicolai Jørgensen afgelopen week. Toch zal hij niet veel hoop hebben op een goede afloop in Amsterdam. Alweer 13 jaar geleden winnen de Rotterdammers voor het laatst in de ArenA. Gelijk wordt het ook niet vaak in Amsterdam, maar in 2015 blijft het wel 0-0. Een unieke uitslag in een wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord, want eigenlijk wordt er altijd wel gescoord. De Klassieker is de wedstrijd tussen de nummer 2 en 3 op de ranglijst. Ajax staat 5 punten achter op koploper PSV, Feyenoord zelfs 7. Voor beide ploegen geldt dus dat puntverlies betekent dat ze voorlopig niet meer echt meedoen voor de titel. De clubs zelf hebben er in elk geval al zin in. Deze week kun je op de sociale media van Ajax en Feyenoord berichten vinden, waarmee ze de stemming er alvast inbrengen.

https://www.instagram.com/p/BpWrSpUiIJR/?taken-by=feyenoord.rotterdam

https://www.instagram.com/p/BpWjLsiian0/?taken-by=afcajax

Zondag 28/10, Ajax – Feyenoord, 14:30 uur

El Clásico zonder Messi en Ronaldo

Je hebt het in GOAL! 11 kunnen lezen: voor het eerst in jaren staan zowel Cristiano Ronaldo als Andrés Iniesta niet op het veld tijdens ‘El Clásico’. Beide spelers zijn vertrokken naar een andere club. Vorig weekend kwam daar nog een belangrijke afwezige bij: Lionel Messi. De Argentijnse voetbalgod heeft zijn arm gebroken en moet nu toekijken vanaf de tribune. Real Madrid en FC Barcelona hebben gesleuteld om de ontbrekende spelers op te vangen. Bij Real Madrid lukt dat nog niet heel goed. De club staat 7e in de competitie en ze hebben in de competitie vaker niet dan wel gewonnen. Maar deze kraker is natuurlijk niet zomaar een wedstrijd, maar ‘De Derby van het heelal’ en daarin doet Real het goed tegen ‘Barça’. Van de laatste 5 duels in Barcelona, winnen de bezoekers er 2 en wordt slechts 1 potje verloren. Belangrijk daarbij is wel dat CR7 in die gewonnen wedstrijden een hoofdrol voor Real speelde. En nu zal de Portugees vanuit z’n luie stoel toekijken. Hij heeft zaterdag namelijk al tegen Empoli gespeeld met Juventus!

https://www.instagram.com/p/BpZLnLon7wQ/?taken-by=realmadrid

https://www.instagram.com/p/BpXHUwFAxSj/?taken-by=fcbarcelona

Zondag 28/10, FC Barcelona – Real Madrid, 16:15 uur

Le Classique in Frankrijk: Olympique Marseille – PSG

Als Paris Saint-Germain in 1970 wordt opgericht, bestaat Olympique Marseille al meer dan 70 jaar.Pas wanneer PSG in 1986 het eerste kampioenschap pakt, ontbrandt de strijd tussen Noord- en Zuid-Frankrijk. ‘Le Classique’ is geboren! Sinds 8 april 2012 wint PSG 10 keer en spelen de ploegen 3 keer gelijk. Vorig jaar is Marseille dicht bij een overwinning! Florian Thauvin schiet in de 78e minuut de 2-1 binnen. Als Neymar 10 minuten later rood krijgt, rekent ‘l’OM’ zich al rijk. Maar Edinson Cavani brengt de stand diep in blessuretijd toch nog op 2-2! Weer geen overwinning. Kan Kevin Strootman daar verandering in aanbrengen? De Nederlander beleeft zijn eerste Franse kraker.

Zondag 28-10, Olympique Marseille – Paris Saint-Germain, 21:00 uur

 

Jovic

En andere hoogtepunten van vorig voetbalweekend