Elke donderdag gaan we terug in de tijd: het is Throwback Thursday! Deze keer bekijken we GOAL! 2 van 2012. De coverster van die editie was Robin van Persie, die toen nog in het shirt van Arsenal speelde!

GOAL! 2 2012 - Robin van Persie Arsenal

Groot op de cover: Robin van Persie

In deze GOAL! bekeken we de beste spitsen van dat moment. Robin van Persie speelde bij Arsenal en scoorde de ene beauty na de ander. Goede aanname, inzicht en technisch in de kleine ruimte… ‘RVP’ was van groot belang voor de club uit Londen. In het filmpje hieronder zie je een paar van zijn mooiste doelpunten uit die periode!

In onze top 10 stonden verder onder andere  Zlatan Ibrahimovic (speelde toen voor AC Milan) en Klaas-Jan Huntelaar (speelde bij Schalke 04). Op nummer 1 stond Mario Gomez, die in die tijd bij Bayern München de ballen in het net werkte. Hij scoorde toen gemiddeld 1 goal per wedstrijd voor ‘der Rekordmeister’!

 

Ook in deze GOAL!:

  • De Topmatch in dit nummer was Ajax – Manchester United! Wayne Rooney en zijn teamgenoten kwamen naar Amsterdam voor de wedstrijd tegen Ajax in de Europa League. De uitslag: 2-0 voor United. Dezelfde eindstand als Ajax – Manchester United in de Europa League-finale van 2017! De Amsterdammers speelden in 2012 nog wel een return. Die won de club met 2-1! Het Europese avontuur van Ajax eindigde daarmee, maar ze konden met opgeheven hoofd het veld verlaten.
  • Een interview met Jerson Cabral, de jonge vleugelaanvaller van Feyenoord. Hij vertelde onder andere dat de lasagne van zijn moeder zijn favoriete eten is. Na zijn tijd bij Feyenoord speelde Jerson onder andere bij FC Twente, ADO Den Haag en Willem II. Tegenwoordig speelt hij bij Levski Sofia in Bulgarije. Daar moet Jerson het hebben van invalbeurten.