Deze donderdag gaan we terug in de tijd: het is Throwback Thursday! Met vandaag: GOAL! 5 uit 2013.

Robin van Persie rent tegenwoordig weer in het rood-wit van Feyenoord over de voetbalvelden. Maar hij heeft heel wat verschillende shirts aangehad! In mei 2013 speelde Robin nog bij Manchester United. GOAL! sprak hem destijds en plaatste de voetbalheld groot op de cover. Op deze Throwback Thursday bekijken we een deel van het interview met Robin van toen. Over zijn eigen toernooi, en spelen bij ‘the Red Devils’.

van persie

Je hebt sinds 5 jaar je eigen internationale toptoernooi. Wat weet je nog van de toernooien die jij zelf hebt gespeeld?
“Mijn eerste toernooi speelde ik toen ik 5 jaar was, bij Excelsior. Ook Ajax en Feyenoord deden mee. Ik was eigenlijk te jong om mee te doen. Mijn vader zegt dat het die dag geweldig ging. Misschien overdreef hij een beetje, haha. Aan het eind van het toernooi kwam een leider van Ajax vragen waarom er bij Excelsior een oudere speler meedeed. Hij doelde op mij. Maar ik was juist jonger dan de andere spelers.’’

Wat was belangrijker voor je: beste speler worden of topscorer?
“Het is geen van beiden belangrijk. Je kan alleen uitblinken als je hulp krijgt van je medespelers. Zonder je ploeggenoten lukt niks. Je moet samenspelen, plezier hebben en niet bezig zijn met individuele dingen. Je wil natuurlijk winnen. Toch is dat, zeker in de jeugd, niet eens zo belangrijk als ze zeggen. Je moet lekker ballen op een veld, op een pleintje of tijdens een toernooi.”

Robin van persie United

Zijn alle clubs waar je hebt gespeeld speciaal voor je?
“Absoluut! Ik ben begonnen bij Excelsior. Ik ben er nu nog ambassadeur. Daar liggen mijn roots eb ik heb er 7 mooie jaren gehad. Van mijn 5e tot 12e had ik daar echt voetbalplezier. Bij Feyenoord heb ik mijn hele tienertijd in de jeugdopleiding beleefd. Daar heb ik als speler echt goede herinneringen aan. Arsenal volg ik ook nog, haast elke wedstrijd. Ik heb bij al mijn clubs nog vrienden en gun ze het allerbeste.

Persie Juich

Zijn er spelers die je hebben verrast bij Manchester United? Die nog beter zijn dan je dacht?
“Ik kende alle spelers al, omdat ik 3 keer per seizoen tegen hen speelde. Giggs, Scholes, Ferdinand, Vidic, Evra, Rooney kende ik zelfs heel goed. En toch hebben Giggs en Scholes mij hier nog verrast. Als je elke dag met ze speelt of traint zie je hoe fantastisch ze zijn.”

Wat maakt ze zo goed?
“Zij zijn pure teamspelers. Ze doen alles om uiteindelijk een goed resultaat te behalen. Kijk, voor jonge spelers is de training met Giggs en Scholes een leerschool. Die mannen laten zien: ook al speel je een simpele rondo, ook daarin moet elke keuze en elke actie goed zijn.”

 

Terug in 2018

Grappig: Robin van Persie heeft nu bij Feyenoord de rol die Giggs en Scholes bij Manchester United hadden. Waarschijnlijk komt hij vanavond in actie tijdens de wedstrijd Feyenoord – Groningen!

Van Persie Feyenoord