Elke donderdag gaan we terug in de tijd: het is Throwback Thursday! Deze keer bekijken we GOAL! 13 van 2014. De feestelijke coverster van deze editie was Memphis Depay! Hij werd door de GOAL!-lezers gekozen als beste Eredivisie-speler van het jaar!

Memphis Depay GOAL! 13 2014

Groot op de cover: Memphis Depay

De lezers van GOAL! mogen elk jaar stemmen op de beste Eredivisie-speler van het jaar. Memphis Depay was in 2014 de winnaar! Vol trots stond hij op de cover. Memphis speelde in die tijd voor PSV. Hij vertelde GOAL! dat hij met PSV kampioen wilde worden. En dat is gelukt! PSV pakte in 2015 de titel. Voor welke buitenlandse club hij graag wilde spelen, wist hij nog niet. Maar hij noemde onder andere Manchester United, waar hij voor ging spelen in 2015. Helaas kwam Memphis weinig aan voetballen toe bij ‘The Red Devils’. Dat is gelukkig niet zo bij Olympique Lyon, waar hij sinds 2017 ballen in het net schiet! Check hieronder een video van Memphis’ skills in zijn tijd bij PSV:

De beste spelers van het jaar

Na Memphis Depay waren de GOAL! Eredivisie-spelers van het Jaar Anwar El Ghazi in 2015 en Hakim Ziyech in 2016 (beiden van Ajax). In 2017 was Willem II-speler Fran Sol de grote winnaar! Fran bewijst ook in 2018 dat hij een topspeler is. Zo maakte hij 3 van de 5 doelpunten van Willem II tijdens de wedstrijd tegen PSV op 10 maart!

GOAL! 13 Kluivert Onana Sol