Elke donderdag gaan we terug in de tijd: het is Throwback Thursday! Met deze keer: GOAL! 8 uit 2012.

Op de cover van deze GOAL! zien we Jordy Clasie, Kolbeinn Sigthórsson en Jeremain Lens. Feyenoord, Ajax en PSV, klaar voor het nieuwe Eredivisie-seizoen 2012/2013. Uiteindelijk zou Ajax dat seizoen de landstitel pakken, gevolgd door PSV en Feyenoord.

GOAL! 8 2012

Groot op de cover: Jordy Clasie, Kolbeinn Sigthórsson en Jeremain Lens

Jordy Clasie speelt tegenwoordig in België. Zijn team Club Brugge staat op dit moment eerste! Met meer dan 10 punten voorsprong op de nummer 2, Sporting Charleroi, gaat Jordy een mooi einde van het seizoen tegemoet. In juni eindigt zijn huurcontract en gaat hij terug naar Southampton.

Na zijn tijd bij Ajax gaat Kolbeinn Sigthórsson in 2015 spelen bij FC Nantes. Helaas raakt Kolbeinn in september 2016 ernstig geblesseerd aan zijn knie, tijdens een wedstrijd voor het nationale team van IJsland. Hij speelt sindsdien niet meer voor de club die hem huurt van Nantes, Galatasaray. Maar hij heeft ook geen minuut meer gevoetbald in de Ligue 1 sindsdien!

Jeremain Lens speelde na zijn tijd bij PSV nog bij verschillende clubs, waaronder Dinamo Kiev en Fenerbahce. Tegenwoordig speelt hij op huurbasis bij Besiktas, dat nog kans maakt op landstitel in Turkije!

Ook in deze GOAL!:

Patrick van Aanholt gaf tips over opkomen als aanvallender linksback. Toen deed hij dit voor Vitesse, op huurbasis van Chelsea. Nu laat hij dit bij een andere Premier League-ploeg zien: bij  Crystal Palace!

Patrick van Aanholt