Elke donderdag gaan we terug in de tijd: het is Throwback Thursday! Deze keer bekijken we GOAL! 12 van 2014. Op de cover zien we Arjen Robben en veel andere spelers van wereldklasse. We maakten een top 20 van de beste spelers ter wereld!

GOAL! 12 2014

Arjen Robben - Throwback Thursday

Groot op de cover: Arjen Robben

Op het WK 2014 in Brazilië is Arjen Robben de grote ster bij Oranje. De trefzekere aanvaller van Bayern München ontpopt zich tot een echte leider van het Nederlands Elftal. Bovendien maakt hij prachtige doelpunten, zoals de 2-1 tegen Spanje, die Big D’s Klassieker is geweest in GOAL!. In onze top 20 Beste Spelers van de Wereld stond Arjen zelfs op de 2e plaats! Alleen Cristiano Ronaldo stond nog boven Arjen in de lijst. ‘CR7’ maakte toen namelijk maar liefst 17 doelpunten in 1 Champions League seizoen, en hielp Real Madrid aan de 10e Champions League titel! Lionel Messi pakte de 3e plaats in onze lijst. De Barcelona-held had in die periode veel last van blessures.

Check hier Arjens waanzinnige 5-1 goal tegen Spanje op het WK 2014:

Het Nederlands elftal in 2018

Arjen Robben speelt helaas geen wedstrijden meer voor Oranje. Ook andere grote namen van het WK 2014, zoals Wesley Sneijder, zijn er niet meer bij. Vrijdag 23 maart speelt Nederland een oefenwedstrijd tegen Engeland. Onder bondscoach Ronald Koeman debuteren 5 spelers in de selectie van Oranje: Marco Bizot, Hans Hateboer, Guus Til, Justin Kluivert en Wout Weghorst. Zouden zij net zo’n mooie interlandcarrière voor zich hebben als Arjen Robben?

GOAL!-lezers kiezen voor Justin Kluivert