Real Madrid en Atlético vechten woensdagavond het duel om de Europese Supercup uit. ‘De Koninklijke’ verliest Cristiano Ronaldo aan Juventus, terwijl Atlético zich aanvallend vooral versterkt met Gelson Martins en Thomas Lemar. Dat wordt vast een mooie pot! GOAL! zet per club 4 spelers op een rij die het verschil kunnen maken.

Thomas Lemar France

Thomas Lemar vult Atlético aan

Atlético-fans hadden zich een beetje klaargemaakt voor het vertrek van Antoine Griezmann. Maar de wereldkampioen speelt nog in het rood-wit van ‘Los Colchoneros’! Sterker nog: hij heeft hulp gekregen van een andere wereldkampioen: Thomas Lemar. Hij schittert nu al 2 seizoenen bij AS Monaco. Lemar mocht op het WK niet veel spelen, maar bewijst vorig jaar tegen Nederland zijn talent al. Rechtsback Timothy Fosu-Mensah heeft z’n handen vol aan de 22-jarige vleugelspeler! Zijn sprints passen perfect bij het spel van Atlético, dat vaak met snelle counters toeslaat.

 

Gelson Martins Super CupDodelijk trio bij ‘Los Colchoneros’

Hoewel Lemar een speler is die vaak assists geeft, heeft Atlético nog een andere man gehaald die graag helpt met scoren. Gelson Martins is de favoriete assistgever van Bas Dost bij Sporting Portugal. Hij mag komend seizoen zijn kunsten vertonen in Madrid. Dat zorgt ervoor dat Atlético met Griezmann, Lemar en Martins 3 spelers heeft die zelf scoren, maar ook anderen in de gelegenheid brengen om doel te treffen. Levensgevaarlijk!

 

 

Wie vervangt Ronaldo bij Real?

Bale omhaal Champions League finaleCristiano Ronaldo is vorig seizoen verantwoordelijk voor 48 goals van Real in de Champions League en La Liga. Zelf scoort hij er 41, en hij assisteert bij 8 andere. De Portugees is super moeilijk te vervangen! Maar Gareth Bale bewijst in de Champions League-finale al dat hij naar voren kan stappen. Hij scoort 2 keer en bezorgt Real daarmee de 13e ‘Cup met de Grote Oren’ in het clubbestaan.

Karim Benzema gebruikt het kompas in zijn voet afgelopen seizoen voor 11 assists op maat. En Isco bewijst vorig seizoen al dat hij voor een hoop goals kan zorgen met 7 competitietreffers en 7 assists! Of wordt dit het jaar dat Marco Asensio een basisspeler wordt in Madrid? Geef hieronder aan wie jij de beste speler van ‘de Koninklijke’ vindt. Klik op de pijltjes om aan te geven of je vindt dat een speler hoger of lager moet staan in deze lijst.

Het geld dat Real Madrid heeft ontvangen met de transfer van Cristiano Ronaldo, heeft club gestoken in 2 spelers. Keeper Thibaut Courtois komt over van Chelsea, en al eerder legt ‘de Koninklijke’ het Braziliaanse talent Vinícius Júnior vast. Maar gaat Real de komende 3 weken nog extra versterkingen halen?

De UEFA Super Cup zie je vanavond om 21.00 uur op Veronica en Ziggo Sport

Cristiano Ronaldo

Check zijn 1e goal voor 'de Oude Dame'!