De kans dat een kleine club kampioen wordt, is niet zo groot. Maar in het bekertoernooi kunnen ze wel een topploeg uitschakelen! Daarom zijn de wedstrijden om de KNVB beker zo leuk. GOAL! vertelt je over 4 bekerstunts van de laatste jaren.

HHC Hardenberg – NEC 2-0
2015/2016

In 2015/2016 is NEC na een seizoen Jupiler League, weer terug in de Eredivisie. Ze doen het daar best goed. Niemand twijfelt dan ook aan de overwinning als ze op 15 december in de achtste finale van de KNVB beker tegen HHC Hardenberg moeten. Het loopt anders! De amateurs stunten en winnen met 2-0!

FC Den Bosch – VVSB
2015/2016

Amateurclub VVSB komt verrassend in de kwartfinale. Tegen FC Den Bosch lijken ze hun laatste bekerpot van het seizoen te spelen. Met minder dan 10 minuten te spelen, staat de club uit de Topklasse met 2-0 achter tegen de thuisclub uit de Jupiler League. Maar het onwaarschijnlijke gebeurt: de club uit Noordwijkerhout scoort 3x in 5 minuten en wint de wedstrijd! Mickey Parami, de spits die de winnende goal maakt, wordt voor even een bekende Nederlander.

KNVB Beker stunt VVSB

Cambuur – Ajax
2016/2017

Cambuur kan je een echte ‘cupfighter’ noemen. Dit seizoen staan ze in de kwartfinale en vorig seizoen zorgt de club uit Leeuwarden voor een daverende stunt. Ze winnen in eigen huis van Ajax! Bij rust staan ze al met 2-0 voor. Ajax doet na rust wel wat terug, maar het is niet genoeg want na 90 minuten staat er 2-1 op het bord.

 

Swift – Vitesse
2017/2018

Bekerhouder Vitesse denkt het in de eerste ronde van het bekertoernooi rustig aan te kunnen doen. Ze spelen tegen Swift uit Amsterdam, dat uitkomt in de Hoofdklasse. Maar scoren lukt Vitesse niet tijdens de wedstrijd. Swift krijgt ook kansen, maar zij weten de bal er ook niet in te prikken. Het blijft ook na verlenging dus 0-0 en dat betekent: pingels nemen! Dat doet Swift beter en de stunt is compleet.