Elke maandag kijkt GOAL! naar mooie momenten van het afgelopen voetbalweekend. Begin de nieuwe week met Royston Drenthe, DeAndre Yedlin die de scheids wijst op de schwalbekunsten van Neymar en een fopduik van José Mourinho… of is het een echte?

Keuken Kampioen Royston Drenthe

Ken je Royston Drenthe nog? Precies ja, die rapper uit de TOTO-reclame. Het is al even geleden, maar veel mensen kennen hem juist als een heel talentvolle voetballer. In 2007 gaat hij zelfs van Feyenoord naar Real Madrid! Ruim 10 jaar later is de Rotterdammer terug in Nederland. Nee, niet om op te treden. Royston Drenthe is weer profvoetballer! Dit seizoen is hij de linksback van Sparta Rotterdam. Vrijdagavond scoort Drenthe tegen FC Eindhoven in de Keuken Kampioen Divisie. Het is pas zijn eerste doelpunt in het Nederlandse voetbal! Door de mooie goal wint Sparta met 2-0. Zou Royston die uitslag ook in de TOTO voorspeld hebben?

Yedlin is het WK niet vergeten

We weten al een tijdje dat Neymar niet zo bikkelhard is als Tommie Beugelsdijk. Vooral op het WK zien een hoop voetballiefhebbers fopduiken in alles wat Neymar doet. Amerika-rechtsback DeAndre Yedlin heeft het WK ook goed gekeken, maar vraagt zich af of de scheidsrechter dat ook heeft gedaan. Yedlin speelt afgelopen weekend met zijn land vriendschappelijk tegen Brazilië. Na 20 minuten gaat de Braziliaanse PSG-speler makkelijk naar de grond en de VS krijgen een vrije trap tegen. De rechtsback gaat naar de scheids en vraagt hem: “Did you watch the World Cup?”

Neymourinho

Wie in ieder geval wél naar Neymar heeft gekeken, is José Mourinho! De Portugees presteert dit seizoen dramatisch met Manchester United en zoekt dit weekend naar ontspanning. Mourinho besluit een bezoekje te brengen aan de wedstrijd tussen Engeland en Spanje. Nu kan er zeker niks fout gaan! Wel dus… Zelfs op een Premier League-loze zaterdag staat Mourinho voor schut. Helaas is er geen VAR aanwezig! Nu weten we nooit of het een penalty is…

Usain Bolt

Usain Bolt, Neymar & CR7 Junior