Juventus speelt vanavond tegen Atlético Madrid in de Champions League. En ‘Atleti’ is gewaarschuwd, want Cristiano Ronaldo tegen Atlético is een vaak een succes voor zijn eigen team. Hij heeft er al 22 inliggen tegen ‘Los Colchoneros’. Zijn laatste goal tegen Diego Simeone en zijn mannen maakt hij in het shirt van Real Madrid. Dit doelpunt is deze maand Big D’s Klassieker in GOAL!. Check de beelden hier!

Ronaldo tegen Atlético

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo maakt 22 treffers in 29 duels met Atlético. Alleen tegen FC Barcelona speelt CR7 vaker (31 keer), en alleen tegen Sevilla en Getafe maakt hij meer goals. Dit is de top 5 teams die de meeste Ronaldo-goals tegen hebben gekregen:

  1. Sevilla – 18 wedstrijden, 27 goals
  2. Getafe – 14 wedstrijden, 23 goals
  3. Atlético Madrid – 29 wedstrijden, 22 goals
  4. Celta de Vigo – 13 wedstrijden, 20 goals
  5. FC Barcelona – 31 wedstrijden, 18 goals

Dit betekent trouwens wel dat Getafe zijn favoriete tegenstander uit dit lijstje is. Omdat CR7 maar 14 wedstrijden tegen die ploeg speelt, maakt hij gemiddeld per wedstrijd 1,6 goals! Tegen Atlético staat hij op 0,75 doelpunten per duel. Maar dat is altijd beter dan zijn gemiddelde tegen FC Barcelona: 0,6 treffers per wedstrijd.

Ach, dat is ook niet vreemd als je bedenkt dat hij tegen Atlético en Barça tegenover een top verdediging en keeper staat!

Juventus - Cristiano Ronaldo Day