Het was een heerlijk voetbalweekend. In Nederland had Robin van Persie een hoofdrol in de finale van de KNVB beker. In Spanje was Jasper Cillessen assistgever in de Spaanse bekerfinale. En in Italië brengt Napoli de spanning in de competitie weer terug! Deze mannen laten ons genieten op maandag!

1. Robin van Persie

Wie was de man van de wedstrijd in de bekerfinale tussen AZ en Feyenoord? GOAL! stemt voor Robin van Persie! Met de bal aan z’n voet, doet hij bijna altijd wat goeds. Soms een simpel tikkie breed, soms een mooie pass en gelukkig kan hij ook nog fantastisch scoren. De 2-0, waarmee hij AZ knock-out stift, is het bewijs dat hij nog één van de beste spelers op de Nederlandse velden is.

 

2. Jasper Cillessen

Bij FC Barcelona is Marc-André ter Stegen de vaste doelman. Alleen tijdens bekerwedstrijden mag reserve-keeper Jasper Cillessen van de bank komen. Maar gelukkig laat ‘onze Jasper’ dan zien dat hij niet als toerist in Barcelona zit. In de geweldige bekerfinale tussen FC Barcelona en Sevilla zorgt Jasper met een prachtige pass voor de 1-0. Uiteindelijk wandelt Barcelona over Sevilla heen en eindigt de wedstrijd in 5-0. Maar was dat ook gebeurd zonder die prachtige bal van Jasper?

 

3. Napoli klopt Juve

Een paar weken geleden leek de Italiaanse Serie A beslist in het voordeel van Juventus. Maar het zwart-witte leger van keeper Buffon liet wat steekjes vallen, zoals vorige week tegen Crotone. Tot gister was het gat met achtervolger Napoli 4 punten. In Turijn stonden Juventus en Napoli tegenover elkaar. Bij winst zou Juventus zo goed als zeker kampioen zijn. Maar in de laatste minuut van de wedstrijd, bij een stand van 0-0, kopt Kalidou Koulibaly van Napoli kiezelhard de 0-1 tegen het net. De spanning in Italië is helemaal terug, want ‘de Oude Dame’ gaat komend weekend nog bij Internazionale op bezoek!

 

GENIETEN VAN SKILLS EN FAILS OP MAANDAG

Begin de week met een lach op je gezicht met Genieten op maandag! Op de eerste dag van de week vind je op Goalonline.nl toffe voetbalfilmpjes, waarmee jij de week goed begint.