PSV – Ajax staat al lang rood omcirkeld op de kalenders van supporters van beide clubs. Maar nu blijkt dat PSV ook nog eens de landstitel binnen kan halen! Als de 3 punten in het Philips Stadion blijven, slepen de Eindhovenaren het 24e kampioenschap binnen. Maar Ajax wil dat feestje natuurlijk verstoren! Dat belooft een spannende wedstrijd… GOAL! verzamelt 5 feitjes over de Eredivisie-topper.

1. PSV – Ajax: garantie voor goals

PSV Ajax Hendrix LozanoEr is eigenlijk geen twijfel dat er bij PSV – Ajax goals zullen vallen. In duels van beide teams vallen namelijk gemiddeld 2,5 goals per wedstrijd! Ajax scoort 80 keer, waarvan 55 goals uit een open aanval ontstaan. Bij PSV gebeurt dat bij 44 goals van de 79 die de club in totaal maakt. Maar de Eindhovenaren schieten dan weer dubbel zo veel penalty’s binnen. Dat doet Ajax 5 keer en PSV 10 keer.

2. Trio van doelpuntenmakers

PSV - Ajax Lozano Schone

Bij PSV is het trio Lozano – Marco van Ginkel en Luuk de Jong het meest doeltreffend met in totaal 40 goals. Terwijl bij Ajax Klaas-Jan Huntelaar, David Neres en Donny van de Beek bij elkaar opgeteld 33 keer scoren. Lasse Schöne maakt trouwens evenveel treffers als Donny: de Deen schiet 10 keer raak.

3. Verdedigen

André Onana krijgt van alle Eredivisie-basiskeepers de minste schoten te verwerken. Jeroen Zoet krijgt elke wedstrijd 1,5 schot meer om zijn oren. De Ajax-verdedigers tackelen vaker dan de defensie van PSV. Maar de clubs krijgen per wedstrijd wel ongeveer evenveel overtredingen tegen. Van Ginkel is zondag de speler die van alle op het veld aanwezige voetballers de meeste overtredingen maakt.

PSV - Ajax Matthijs de Ligt

Stem op hem in de posterstrijd!

4. Latijns-Amerikaans feestje

PSV Ajax Nico TagliaficoEr staan een hoop latino’s op het veld bij PSV – Ajax! In totaal zijn er 8 spelers aanwezig die uit Zuid- of Midden-Amerika komen:

PSV: Hirving Lozano (Mexico), Santiago Arias (Colombia), Gastón Pereiro (Uruguay) en Mauro Júnior (Brazilië)
Ajax: Nico Tagliafico (Argentinië), David Neres (Brazilië), Mateo Cassierra en Luis Orejuela (Colombia)

 5. Goed vooruitzicht

Als we de weervoorspelling mogen geloven, dan is het komende zondag 19°C warmer dan tijdens de heenwedstrijd in Amsterdam. Er ligt in elk geval 9 centimeter minder sneeuw op het dak van de Arena!