Heb jij al Oranjekriebels? Straks om 15.00 uur spelen spelen onze Leeuwinnen eindelijk hun 1e wedstrijd op het WK! In deze ‘Genieten op…’ lees je over de wedstrijd, maar laten we je ook genoeg mooie en grappige momenten zien. Zo scoort Sergio Ramos alweer voor Spanje en lont Cristiano Ronaldo Matthijs de Ligt naar Italië!

Oranjekriebels: nu begint het WK écht!

Vrijdag speelt Frankrijk de 1e wedstrijd van het WK. ‘Les Blues’ zijn met 4-0 te sterk voor Zuid-Korea en het land is een topstemming. Maar vandaag begint het WK ook eindelijk voor de Oranje Leeuwinnen. Om 15:00 uur verschijnen Lieke Martens en Vivianne Miedema aan de aftrap tegen Nieuw-Zeeland. Nederland is op papier een stuk sterker dan ‘De Kiwi’s’! Maar de eerste wedstrijd is super belangrijk in de jacht naar de volgende ronde. 4 jaar geleden speelt Nederland ook de 1e wedstrijd van het WK tegen de Nieuw-Zeelanders. Dan wint Oranje met 1-0, dankzij een prachtgoal van Lieke Martens. Grote kans dat dat straks weer gebeurt!

Superspits Sergio Ramos

Sergio Ramos is al jarenlang een van de allerbeste verdedigers ter wereld, en is ook al heel lang aanvoerder van Real Madrid en het Spaanse nationale team. Voor Spanje speelde Ramos al 165 interlands! In zijn laatste 8 wedstrijden voor ‘La Furia Roja’ scoort hij zelfs 7 keer. Tegen Zweden benutte hij een penalty! Misschien had Real Madrid Luka Jovic helemaal niet hoeven kopen. Ramos kan gewoon in de spits!

CR7 wil Matthijs naar Italië halen

Nederland verliest zondagavond de finale van de Nations League van Portugal. Gonzalo Guedes, de linksbuiten van Valencia, scoort het enige doelpunt. Een teleurstellend resultaat natuurlijk, maar nu kunnen de spelers eindelijk vakantie houden. Direct na het eindsignaal loopt Cristiano Ronaldo nog even naar Matthijs de Ligt toe, hij zegt iets en de Ajacied moet lachen. Na de wedstrijd vertelt de Matthijs dat Ronaldo hem vroeg of hij naar Juventus wil komen. Een mooi compliment van zo’n speler!