Nog even volhouden, want het is bijna vakantie. In de voetbalwereld daarentegen is het verre van vakantie! Oranje wint wéér op het WK, en verder laten we je genieten van de schitterende omhaal van Edinson Cavani in de Copa America en de flirtende Filipe Luís. 

Oranje stoomt door!

Oranje wint wéér! Zaterdag spelen de Leeuwinnen hun 2e groepswedstrijd tegen Kameroen. De eindstand: 3-1. Dit betekent dat de dames van Wiegman sowieso al door zijn naar de volgende ronde. Donderdagavond wordt er uitgemaakt wie er groepshoofd wordt, Nederland of Canada. De wedstrijd tegen Kameroen verloopt niet heel soepel, want Nederland lijdt veel balverlies en de Kameroeners maken erg veel overtredingen. Even lijkt Oranje het echt moeilijk te krijgen, maar de volgende ronde is een zekerheidje, want Miedema is on fire!

Cavani sloopt Ecuador

De strijd om De Copa América is losgebarsten, en Uruguay begint heerlijk aan het toernooi! Met de supersterren Edinson Cavani en Luis Suarez, Juventus-ster  Rodrigo Bentancur en topverdediger Diego Godin in de ploeg wint Uruguay namelijk met 4-0 van Ecuador. Vooral de 2-0 van Cavani is om van te smullen.

https://twitter.com/FOXSportsnl/status/1140497004566581248

Filipe Luís flirt met Ajax

Filippe Luís is de linksback van Atletico Madrid. Hij is samen met David Neres op De Copa America. Neres speelt natuurlijk al een tijdje bij Ajax, en ook Luís speelt in de jeugd heel even voor de Amsterdammers. Gister deelt hij deze foto op Instagram, en natuurlijk reageert Ajax zelf ook even met de hashtag #ComeToAjax.

 Een gekke vrije trap

De voetballers uit Haïti spelen in de CONCACAF Gold Cup tegen de spelers van het nog kleine eilandje Bermuda. Geen topwedstrijd op papier. Maar wel een met een heel bijzonder moment. In de 54e minuut krijg de Haitianen een vrije trap, en die voeren ze zo uit. Toch een goede variant! Misschien iets voor jou en je teamgenoten volgend seizoen.

https://twitter.com/FOXSportsnl/status/1140517513610047489

Messi Argenina Lionel Argentinië

Weet jij alles over hem?