Anouk Hoogendijk heeft samengespeeld met een hoop van de speelsters van het Nederlands elftal. In de aanloop naar het WK in Frankrijk, dat op 7 juni begint, gaat ze je voorstellen aan Oranje Leeuwinnen. In het eerste deel: 2 onderschatte verdedigers.

Anouk Hoogendijk tipsAnouks Voetbalhoek: Oranje Leeuwinnen voorgesteld

Elke maand vertelt Anouk Hoogendijk in GOAL! over vrouwenvoetbal. Leuke weetjes, nieuws en af en toe een toptip. Anouk speelde meer dan 100 wedstrijden voor Oranje en voetbalde onder meer voor FC Utrecht, Ajax en Arsenal. Tegenwoordig doet ze onder andere analyses voor het vrouwenvoetbal en is ze ambassadeur van  de Johan Cruijff Foundation.

Ze weet veel van de speelsters af en kan daarom veel leuke dingen over hen vertellen.

 

Kika ‘Randy’ van Es

Club: Ajax

Wedstrijden Oranje Leeuwinnen: 57 (0 doelpunten)

Anouk: “Kika van Es knipt als klein meisje haar haren kort en noemt zichzelf ‘Randy’. Dit omdat voetbal dan meer een sport voor jongens is. Gelukkig is het nu niet meer nodig om haar mooie blonde haar af te knippen! Kika kan in de hele verdediging spelen, maar voetbalt bij de Leeuwinnen vaak als linksback.”

https://www.instagram.com/p/Bv2DIJHn-3-/

Merel de bloedfanatieke

Club: Betis Sevilla

Wedstrijden Oranje Leeuwinnen: 25 (1 doepunt)

Anouk: “Merel van Dongen kan héél slecht tegen haar verlies. Als kind ligt ze een keer huilend en schreeuwend op het veld omdat ze een kans mist en verliest met haar team. Merel is één van de weinige linkspoten van de selectie, sterk in duels en kan goed koppen. Ze is een eeneiige tweeling met Sanne en neemt geregeld iemand in de maling door zich voor te doen als haar zus.”

GOAL! heeft nog een ander talent van Merel ontdekt: ze kan heel goed presenteren! Check ‘t hier!

Voetbal Leeftijdenquiz

En geniet nog één keer na van dit seizoen!