Mohamed Salah is niet voor niks genomineerd voor de Voetballer van het Jaar-prijs van de FIFA. De Egyptenaar knalt in het seizoen 2017/2018 uit alle standen raak. Eén van zijn belangrijkste goals voor ‘The Reds’ maakt de aanvaller op 10 april van dit jaar, wanneer hij zijn club naar de halve finale van de Champions League knalt. In GOAL! 10 (vanaf dinsdag 18 september in de winkel) doen Big D en zijn vrienden deze wonderlijke goal na. Hier zie je alvast bewegende beelden.

Mohamed Salah bewijst zijn waarde

De eerst Champions League kwartfinalewedstrijd Liverpool – Manchester City eindigt, best verrassend, in een ruime 3-0 voor de thuisploeg. Toch weet iedereen: het is nog niet gespeeld. Manchester City rolt in de eigen competitie namelijk fluitend ploegen op, dus waarom zouden ze dit ook niet in de Champions League kunnen? Als in de return al snel de 1-0 valt, hebben de fans van City weer hoop. Mohamed Salah maakt dan aan alle twijfel een einde…

Salah heeft z’n toverstafje terug

Mohamed Salah maakt in het seizoen 2017/2018 maar liefst 44 doelpunten in officiële wedstrijden voor Liverpool. ‘LFC’ is niet de eerste club in Engeland van de krullenbol uit Egypte. Chelsea haalt hem in 2014 naar de Premier League. Bij het Zwitserse FC Basel, zijn eerste club in Europa, doet hij het erg goed. Dat ziet Chelsea-coach José Mourinho in mei 2013 met eigen ogen als hij tegenover de Zwitsers staat in de kwartfinale van de Europa League. Mo Salah pikt een goaltje mee, maar Chelsea komt een ronde verder (en wint uiteindelijk het toernooi).

‘The Special One’, zoals Mourinho zichzelf graag noemt, krabbelt de naam van de Egyptenaar ergens op zijn formulier met tactische aanwijzingen. Een seizoen later, wanneer de clubs elkaar weer treffen in de groepsfase van de Champions League, prikt de ‘Egyptian King’ er weer 2 in. En dat tegen de normaal zo waterdichte defensie van Mourinho! De Portugese coach haalt ‘Mo’ naar The Blues.

Helaas lijkt de tovenaar van Egypte lijkt zijn toverstafje te zijn vergeten in de Zwitserse Alpen. In het blauwe shirt, komt Salah maar zelden in actie. Als hij dan speelt, is er van zijn magie niks meer over. Chelsea verhuurt de aanvaller aan Fiorentina en AS Roma. In Italië bloeit hij weer op en Roma koopt hem uiteindelijk van Chelsea. Salah is weer voetballer en doelpuntenmaker! Een seizoen later maakt  Liverpool-coach Jürgen Klopp daar handig gebruik van: hij koopt hem. Bij ‘The Reds’ is Mo direct een doorslaand succes en draagt de FIFA hem uiteindelijk zelfs voor als één van de beste spelers van het jaar. Hij strijdt om deze prijs met Cristiano Ronaldo en Luka Modric! Geef in een reactie aan wie jij deze prijs gunt!

geheugenspel