Anouk Hoogendijk heeft net als GOAL! veel zin in het WK voor vrouwen, deze zomer. Deze week lees je over 3 middenvelders van de Leeuwinnen. Zo weet jij aan het begin van het toernooi, op 6 juni, alles over de selectie!

3 middenvelders van de Leeuwinnen

Lachende Jackie

Club: vorig seizoen: FCC Frankfurt, komend seizoen: Manchester United

Aantal interlands: 46

Jackie Groenen heeft altijd een grote lach op haar gezicht. Ze heeft nog nooit voor een Nederlandse club gespeeld. In de jeugd nog wel, maar daarna heeft ze voor verschillende clubs gespeeld in Duitsland en Engeland. Behalve een Nederlands paspoort heeft ze ook een Belgisch exemplaar. Wat zijn we blij dat ze niet voor de ‘Red Vlames’ gekozen heeft!

Touzani heeft trouwens een gloednieuwe video met Jackie! Check ‘m video hier:

Dollende en duikelende Daan

Club: Arsenal

Aantal interlands: 88

Daniëlle van de Donk is de nummer 10 van Oranje. Ze is heel beweeglijk en heeft veel inzicht en creativiteit. De Brabantse doet er altijd alles aan om te winnen en is goed in het maken van schwalbes. Zelf noemt Daniëlle dat trouwens heel anders: slim liggen. Sinds 2015 speelt ze bij Arsenal en is daar een vaste waarde.

Mama Sherida

Club: Valerenga

Aantal interlands: 159

Sherida Spitse is een fenomeen. Ze is pas 28 jaar en heeft al 159 interlands gespeeld. Geen enkele voetballer of voetbalster speelde vaker in het Oranje-shirt! Met haar ervaring en geweldige traptechniek leidt ze het middenveld. Sherida is de enige speelster uit het team die moeder is. Deze zomer hoopt ze haar zoon Jens weer apetrots te maken!

Kika van Es Oranje Nederlands elftal Leeuwinnen

Lees ook over de verdedigers!