Welk WK-team speelt in het mooiste shirt? Die vraag konden jullie de afgelopen weken beantwoorden. Via voorrondes en een finale, die begon op 29 juni (#voetbalshirtvrijdag), is nu de winnaar bekend: Mexico! Dit is jullie ‘Mooie WK-shirts’ top 3!

1. Mexico

Mexico shirt

Het truitje waarin Hirvin Lozano scoort tegen Duitsland is volgens jullie het mooiste WK-shirt! De bijnaam van Mexico is ‘El Tri’. Dat betekent zoveel als ‘de driekleur’, en dat is een verwijzing naar de Mexicaanse vlag. Die is groen, wit en rood. Precies de kleuren waarin Mexico altijd speelt: groen shirt, witte broek, rode sokken!

 

2. Nigeria

Wk-shirt Nigeria

Het meest besproken en meest gewaagde WK-shirt is absoluut die van Nigeria. Het limoengroene thuisshirt, met zwart-witte mouwen is een verkoophit! En een interessant detail: Nigeria wint maar 1 van z’n 3 groepswedstrijden. Maar die ene overwinning, tegen IJsland, is wel de enige wedstrijd in dit opvallende shirt. Brengt dit stukje textiel de Nigerianen misschien toch wel geluk?

3. Colombia

WK shirt Colombia

 

Zo swingend als de Colombianen op deze foto zijn, waren ze tijdens het WK niet altijd. Maar hun shirt bruist in elk geval. Dit tenue van ‘Los Cafeteros’ lijkt heel erg op het shirt dat het nationale elftal van Colombia in 1990 droeg.

WK 1990 COlombia

 

Stem hier!