Memphis Depay speelt vandaag met Olympique Lyon tegen FC Barcelona. GOAL! had een interview met de ster van de Franse topclub en Oranje. Daarin vertelt hij dat hij nog steeds de beste wil zijn, maar dat hij iets anders veel belangrijker vindt: Memphis wil mensen helpen. Voor het goede doel bijvoorbeeld. 

Memphis wil mensen helpen

De laatste jaren is Memphis veranderd, vertelt hij aan GOAL!. Hij wilde altijd de beste voetballer van de wereld zijn. Dat wil hij nog steeds, maar hij vindt iets anders veel belangrijker: “Ik wil nu vooral andere mensen helpen.”

https://www.instagram.com/p/BsvsSV2jjpe/

De vader van Memphis komt uit Ghana. Daarom gaat Memphis afgelopen zomer ook naar dat land om de Memphis Foundation op te richten. Zijn eigen goede doel.  “Doordat ik bekend ben en veel mensen ken, kan ik aandacht besteden aan bijvoorbeeld blinden en doven. Ik heb samen met rapper Winne een nummer opgenomen in Ghana waarvan de opbrengst naar dove en blinde kinderen in dat land gaat. Dat is wat ik wil. Maar ik wil ook graag worden herinnerd als een speler die gekke, bijzondere dingen deed op het veld.”

Memphis & Winne

Dit is het nummer dat Memphis maakt. Want behalve voetballer en weldoener, is hij ook een liefhebber van muziekmaken. Memphis heeft al meerdere rapnummers gemaakt.

GOAL! 2 2019 releaseHet hele artikel met de aanvaller lees je in GOAL! 2, die nu in de winkel ligt. Hij vertelt niet alleen over het goede doel, maar ook over Lyon, het Nederlands elftal en spelers waar hij van geniet.

 

panenka van Memphis Depay

Check zijn 'Panenka' tegen Frankrijk