Oké… de kop is misschien een beetje overdreven. Maar de Jupiler League is wel één van de spannendste competities ter wereld. Vandaag is de ontknoping en wordt de kampioen bekend. Maar ook de nummer 2 kan misschien juichen. Hoe dat zit? GOAL! legt het je uit!

Ontknoping Jupiler League

De ploegen die in de Jupiler League spelen dromen (bijna) allemaal van promotie naar de Eredivisie. Helaas, de beloftenteams van Ajax, PSV, AZ en FC Utrecht die meedoen in de Jupiler League, mogen niet naar de Eredivisie. Het zou namelijk niet echt eerlijk zijn als bijvoorbeeld Jong Ajax volgend seizoen tegen Ajax moet, of Jong AZ tegen AZ.

Jong Ajax is koploper

Op dit moment is Jong Ajax wel koploper. Wanneer ze vandaag hun thuiswedstrijd winnen van MVV, is het talententeam uit Amsterdam kampioen. Maar wie gaat er dan naar de Eredivisie? Dat wordt Fortuna Sittard of N.E.C.. Die teams staan nu 2 en 3 en de nummer 2 van de eindstand mag het volgend seizoen op het hoogste niveau proberen.

Spannend: wie promoveert?!

Fortuna Sittard en N.E.C. kunnen ook nog kampioen worden, maar dan moet Ajax verliezen. N.E.C .staat 3 punten achter op Ajax, maar heeft wel een beter doelsaldo. Verliest Ajax en wint NEC uit bij FC Dordrecht, dan kan de club uit Nijmegen terugkeren naar het hoogste voetbalniveau van Nederland… als Fortuna  Sittard thuis verliest van Jong PSV. Speelt Fortuna gelijk en verliest Ajax, dan is het afhankelijk van de uitslag bij FC Dordrecht – N.E.C. wie kampioen wordt. Fortuna heeft een beter doelsaldo, maar dat verschil is maar 3 doelpunten.

Alle wedstrijden in de Jupiler League beginnen om 19:45 uur.

 

De kampioensschaal van de Jupiler League is zaterdag op 3 plekken aanwezig: in Amsterdam, Dordrecht en Sittard.

Nog niks verloren

Fortuna of N.E.C. zal dus direct promoveren, maar ook het verliezende team van de avond heeft nog een kans. Via de play-Offs voor promotie kunnen ze volgend seizoen toch nog in de Eredivisie spelen. Die beginnen voor dat team op 10 mei.

Talenten

De Jupiler League stikt van de talenten. In de volgende GOAL!, die op 15 mei verschijnt, tippen we je over spelers die volgend jaar weleens in de Eredivisie kunnen spelen. Eén van hen is spits Arnaut Groeneveld van N.E.C.. Arnaut is razendsnel, speelt tegenstanders voorbij met geweldige trucs, geeft assists én maakt goals. Kortom, hij is klaar voor de Eredivisie. GOAL! vindt ‘t wel iets voor AZ!

Talent Gabriel Jesus