Eindelijk, het nieuwe seizoen gaat beginnen! Het Nederlands voetbal wordt zoals altijd afgetrapt met de strijd om de Johan Cruijff Schaal. PSV (landskampioen) en Feyenoord (bekerwinnaar) hebben allebei genoeg redenen om de prijs te winnen!

De strijd om de Johan Cruijff Schaal

Powerbacks

Links- en rechtsbacks zijn al lang niet meer de simpele verdedigers van vroeger. Aanvallen én verdedigen, moderne backs moeten 90 minuten lang aan de bak. Ook in Eindhoven spelen de vleugelverdedigers een belangrijke rol. PSV haalde met Angeliño en Denzel Dumfries 2 assistkanonnen naar het Philips Stadion. Angeliño gaf namens NAC Breda 6 assists en scoorde zelf 3 keer. Mede-nieuwkomer Dumfries is zelfs nog beter dan de Spaanse linkspoot! Vorig jaar bereidde Dumfries bij sc Heerenveen 7 doelpunten voor.

 

Drukte op het middenveld

Wie prijzen wil winnen, moet het middenveld controleren. Feyenoord deed er deze zomer alles aan om de middelste linie te versterken. Zo maakt Jordy Clasie op huurbasis de overstap van Southampton. De publiekslieveling krijgt genoeg concurrentie op het middenveld! Yassin Ayoub maakte indruk bij FC Utrecht en komt dit seizoen de Rotterdammers versterken. Tonny Vilhena, Sofyan Amrabat, Renato Tapia en Jens Toornstra maken het ijzersterke centrum compleet. Keuze genoeg dus voor Giovanni van Bronckhorst!

 

Lozano is er nog!

Dat Hirving Lozano een fantastische speler is, weten we al een tijdje. Tegen NAC Breda of Excelsior zaten er alleen nog geen scouts van Real Madrid op de tribune. Tijdens het WK wel! Al in de eerste wedstrijd was het raak. Niet Nigel Bertrams of Theo Zwarthoed, maar Manuel Neuer kon de Mexicaan niet stoppen. Zijn goal tegen Duitsland zorgde meteen voor buitenlandse interesse. Gelukkig voor de PSV-fans is Lozano nog steeds niet weg! Geniet er maar van, zolang het nog duurt…

 

Captain ‘RVP’

In januari keerde Robin van Persie terug bij Feyenoord. Al snel werd duidelijk dat de veteraan het nog niet verleerd is. Aan klasse geen gebrek, maar 100% fit was hij nog niet! Van Persie werkte sindsdien hard aan zijn conditie en maakt eindelijk een scherpe indruk. De 34-jarige aanvaller werd woensdag door Van Bronckhorst beloond met de aanvoerdersband. Als fitte leider moet ‘RVP’ zijn club zaterdag de eerste prijs van het seizoen bezorgen.


Ajax-spion in Eindhoven

Als één club weet hoe je Feyenoord moet bestrijden, dan is dat Ajax. PSV kon wel wat advies gebruiken en haalde een Amsterdamse spion naar Eindhoven! Nick Viergever maakt dit seizoen de gevoelige transfer van Ajax naar PSV. De verdediger speelde 4 jaar lang als Ajacied tegen Feyenoord, en met succes. Van de 6 wedstrijden die hij tegen Feyenoord speelde, verloor hij er niet 1! De verdediger was lang geblesseerd en had dus alle tijd om een tactisch meesterplan te bedenken. Feyenoord is gewaarschuwd, want met het meespelen van Nick heeft PSV een klein voordeel voor winst in de Johan Cruijff Schaal!