De Oranje Leeuwinnen hebben een mooie prestatie neergezet in Portugal. Ze schopten het tot de finale van de Algarve Cup! GOAL! sprak Oranje-keeper Sari van Veenendaal op de de dag voor de finale.

Die finale viel helaas in het water. Door het slechte weer werd de wedstrijd afgelast. Nederland en Zweden zijn nu beide winnaar van het toernooi!

Gefeliciteerd Sari, jullie staan in de finale van de Algarve Cup! Hoe kijk je terug op het toernooi?

โ€œBedankt! De Algarve Cup is een bijzonder toernooi, omdat je in weinig dagen veel wedstrijden speelt tegen goede ploegen. We zijn ingedeeld in een redelijk sterke poule, met Japan, Denemarken en IJsland en hebben daar hele goede resultaten behaald. Zoโ€™n toernooi is heel zinvol om te spelen, omdat je tegen toplanden kunt oefenen. En voor ons is het fantastisch dat we voor de eerste keer in de finale staan!โ€

Tot nu toe was de 5e plaats het beste resultaat voor de Oranje Leeuwinnen in de Algarve Cup. Hoe belangrijk is het voor jou om de finale te spelen?

โ€œKlopt, dat was vorig jaar. Dit toernooi is een mooie voorbereiding op de WK-kwalificatiewedstrijden. Die zijn natuurlijk het belangrijkst op dit moment. Maar de Algarve Cup is wel het ultieme toernooi. We kunnen minuten maken, en je krijgt weerstand van hele goede tegenstanders. En ja, een finaleplaats is natuurlijk altijd mooi. Als je in de finale staat, dan wil je โ€˜m ook winnen!โ€

Wat vond je tot nu toe het mooiste moment van het toernooi?

โ€œDe teamprestatie! Dat vind ik het mooiste om te zien. Dat we met verschillende formaties hebben gespeeld en met beide formaties een heel goed resultaat hebben bereikt!โ€

 

Wat verwacht je van het Zweedse team?

“We kennen Zweden redelijk goed. Maar ze hebben wel wat nieuwe, jonge spelers erbij, enย een nieuwe coach, die weer een wat andere speelstijl heeft. En natuurlijk hebben ze ervaren speelsters met heel veel kwaliteit. We weten dat Zweden altijd een goede ploeg op de been brengt, en dat zal tegen Zweden niet anders zijn!”

Eerder deze week spraken we met Jackie Groenen. Ze vertelde dat Denemarken, Japan en IJsland 3 hele verschillende tegenstanders waren voor jullie.

“Ja, dat was duidelijk. Het Japanse team speelt met veel korte combinaties. Denemarken kennen we natuurlijk vrij goed van het EK en is echt een voetballende ploeg. IJsland, waar we gisteren tegen speelden, is een hele stugge ploeg. Meer Scandinavische landen spelen op deze manier.”

 

Hoe leren jullie daarvan als team?

“We merken dat het moeilijk is om tegen zoโ€™n verdedigend team te voetballen. Dat is toch ook wel wat we in april weer gaan tegenkomen, tegen Noord-Ierland en Ierland. Dus het zijn inderdaad 3 volledig verschillendย  spelende tegenstanders. Het is belangrijk om daarvan te leren.”

Interview Jackie Groenen: Leeuwinnen strijden om de Algarve Cup