Voor sommigen van jullie is de laatste vakantieweek alweer aangebroken. Een extra goede reden om uitgebreid te genieten op maandag. GOAL! heeft voor jou weer een paar fantastische voetbalmomenten van dit weekend uitgekozen. De mooiste goal van het Eredivisie-weekend, de grappigste eigen goal die je ooit zag, een wonderdoelpunt in Amerika en felicitaties aan een Nederlandse topper.

Raket van Dresevic

Vorige week moest de GOAL!-redactie lang vergaderen over het Doelpunt van de Week. Deze keer waren we er snel uit. De raket waarmee de Zweed Ibrahim Dresevic Feyenoord-keeper Kenneth Vermeer verslaat, was wonderbaarlijk.

Lach je rot om de grappigste eigen goal ooit

Oké, misschien heb je weleens een grappigere eigen goal gezien. Maar we weten zeker dat dit geklungel niet heel vaak vertoond is. In de 2e divisie van Chili laten de verdedigers van Fernández Vial de bal eens even lekker van voet naar voet gaan. Maar ja, je voelt het het al aankomen… dat loopt niet helemaal goed af.

Pareltje van Mosquera

FC Dallas-speler Santiago Mosquera trekt tegen Minnesota United even lekker naar voren. We weten niet zeker of hij een voorzet wil geven, of gewoon de keeper wil testen, maar de bal vliegt er fantastisch in.

Proficiat Matthijs!

Vandaag is Matthijs de Ligt jarig. Hij is 20 jaar geworden. Dus feliciteert zijn vriend en collega Giorgio Chiellini ‘m van harte. Net als wij natuurlijk. Proficiat Matthijs!

 

Matthijs de Ligt Juventus Uitshirt

Met de Juventus-quiz!