Aan het begin van de laatste week voor de kerstvakantie kun jij wel een glimlach gebruiken. Daarom laat GOAL! je genieten van mooie momenten van het afgelopen voetbalweekend! Check de briljante vrije trap van Borussia Dortmund, Golden Boy De Ligt, Fellaini die raak schiet én een situatie waarbij het een wonder is dat de bal niet in het net verdwijnt!

Golden Boy De Ligt

GOAL! lezers kozen Matthijs de Ligt als grootste talent van de Eredivisie. En vandaag blijkt maar weer hoeveel voetbalverstand jullie hebben: Matthijs heeft de prijs gewonnen voor grootste talent van Europa in 2018! Voor deze Golden Boy Award stemmen 35 journalisten uit 20 verschillende Europese landen. Ze mogen kiezen uit alle spelers onder 21 jaar die in Europa spelen. Trent Alexander-Arnold van Liverpool eindigt op de 2e plek, terwijl Justin Kluivert op nummer 3 blijft steken. En laat Justin nou het GOAL! Talent van het Jaar 2017 zijn!

Dat doet GOAL! denken aan het onderstaande filmpje, waarin Golden Boy De Ligt en Justin Kluivert samen meedoen aan latjetrap bij Zappsport. En we zien nóg een groot talent uit de Eredivisie in deze video: Donyell Malen, die nu bij PSV speelt!

Trouwens, Justin Kluivert maakte afgelopen weekend zijn eerste competitietreffer voor AS Roma. Check zijn doelpunt en de samenvatting van AS Roma – Genoa!

Briljante vrije trap in Dortmund

Raphaël Guerreiro en Marco Reus hebben een wel heel speciale vrije trap uitgedacht op de training! Zo valt de 1-0 in het duel met Werder Bremen, dat na 90 minuten 2-1 in het voordeel van Borussia Dortmund staat.

+10 voor originaliteit!

Fellaini schiet raak (soort van)

Liverpool gaat ook na dit weekend aan kop in de Premier League. ‘The Reds’ wonnen 3-1 van Manchester United. Bij die ploeg kwam Marouane Fellaini bij rust in het veld. Maar eh, Marouane… wat heeft die man in het gele hesje jou misdaan?!

Als de bal er niet in wil

Fans van de Engelse amateurclub Wingate & Finchley hebben na dit weekend maar één gespreksonderwerp: hoe ging deze bal er NIET in?!

Salah

Doe de Salah-quiz!