Glenn Bijl schrijft in de eerste speelronde van dit seizoen historie. Hij maakt namelijk de allereerste FC Emmen-goal ooit in de Eredivisie! Dat is waarom de 23-jarige middenvelder een plekje in Big D’s Klassieker verdient. De tekening check je in GOAL! 13, maar bekijk hier de bewegende beelden van Bijls doelpunt!

De eerste Eredivisie treffer van Glenn Bijl

ADO gaat voor de bijl

Glenn BijlZo’n eerste Eredivisie-treffer is mooi, maar de middag wordt nog veel beter voor FC Emmen en de supporters. De club neemt namelijk 3 punten mee uit Den Haag! Nog voor rust schiet Anco Janssen raak uit een penalty. Hoewel Sheraldo Becker de stand op 2-1 brengt, kan ADO niet gelijk maken. Dat betekent dat de eerste 3 Eredivisie-punten van Emmen ook een feit zijn.

Het duurt wel nog even voordat de ploeg van trainer Dick Lukkien ook de thuissupporters laat genieten van een overwinning. Op 10 november is het zo ver. Dan komt NAC op bezoek. Keeper Kjell Scherpen houdt voor het eerst in de Eredivisie de 0, maar Caner Cavlan is de grote man tijdens deze overwinning. Hij schiet de 1-0 binnen en geeft de assist op de 2-0 van Jafar Arias. Check de samenvatting van Emmen – NAC hier.