Fijne vakantie allemaal! Misschien lig je op het strand, of wacht je nog op je vlucht. Hoe dan ook, het is tijd voor een nieuwe genieten op maandag. In Egypte is nog altijd de Afrika Cup bezig. Senegal en Algerije zijn de finalisten, en komen elkaar vrijdag tegen. De Algerijnen verdienen een finaleplek door de winnende goal van Mahrez. We nemen afscheid van de Engelse robotspits Peter Crouch. En niet te vergeten: we genieten alvast een beetje van het nieuwe Barรงa!

Algerijnse held Mahrez

De wedstrijd van Algerije tegen de andere halve finalist Nigeria is erg spannend. Met een 1-1 stand lijken de landen te gaan verlengen. Tot er in de laatste minuut een overtreding wordt gemaakt door een Nigeriaanse speler. Vrije trap op randje 16.ย Mahrez pakt de bal op, en legt hem neer. Even wachten op het fluitje, en dan: bam, kruising. Riyad schiet zijn landย  naar de finale van de Afrika Cup!

Robotspitsch Crouch stopt

De Engelse spits Peter Crouch stopt er mee. Na 22 seizoenen voetbal en meer dan 100 Premier League goals is het klaar. Peter valt altijd enorm op door zijn lengte. Hij is namelijk 2,01 meter! Doordat hij altijd boven iedereen uit torende, maakt hij veel kopgoals. Maar ook met zijn rechtervoet maakt hij geweldige doelpunten. En als hij dan scoorde, juichtte hij soms met zijn eigen robot-dans.Vaarwel ‘Crouchy’!

Griezmann + Frenkie

FC Barcelona is druk bezig met de selectie voor volgend seizoen. Na Frenkie de Jong is nu ook Antoine Griezmann van Barca. Met hopelijk een basisplek voor Frenkie, en ‘GSM’ voorin staat er een topteam. Dat wordt smullen volgend seizoen!

https://twitter.com/FCBarcelona/status/1150685799513567232

VVV-legende terug in Venlo

In 2009 maakt de Eredivisie kennis met Keisuke Honda. De VVV-supporters weten niet wat ze zien. Elke wedstrijd druipt de klasse er van af. Met een hoop assists en 6 goals in 5 maanden gaat hij weg. Ook bij zijn nieuwe club CSKA speelt hij goed. 98 interlands later keert hij terug in Venlo. Zijn shirtje zal het meest populair worden!

Mario Balotelli

Check het hier!