Het was kampioenenweekend! In Nederland greep PSV de titel. In Frankrijk pakte Paris Saint-Germain het kampioenschap met een 7-1 overwinning op AS Monaco. Kampioen Manchester City werd dat omdat Manchester United zondag verloor van West Bromwich Albion. Maar zelf schitterden ‘the Citizens’ ook in hun duel met Tottenham Hotspur.

Kampioen Manchester City

Reken maar dat bij Manchester City al ruimte in de prijzenkast was gemaakt voor de Premier League-beker! Maar dit weekend werd het officieel. Doordat United verloor van West Bromwich, kan Pep Guardiola zijn 11e titel uit zijn trainersloopbaan bijschrijven. Maar op zaterdag hadden ‘the Citizens’ tegen Tottenham Hotspur al bewezen dat ze het voetballen echt niet verleerd zijn! Leroy SanΓ© schiet al snel gevaarlijk op de paal:

Als Gabriel Jesus later de 1-0 binnenschiet:

Via een penalty wordt het 2-0. Christian Eriksen brengt de spanning terug in de wedstrijd, maar uiteindelijk is het Raheem Sterling die City op 3-1 brengt:

Captain Vincent Kompany

Na de overwinning op Tottenham is het afwachten voor City. Als achtervolger Manchester United punten verspeelt tegen nummer laatst West Bromwich Albion, is het 11e kampioenschap van Pep Guardiola eindelijk een feit. Tegen ieders verwachting in, weten ‘the Baggies’ te winnen van JosΓ© Mourinho en zijn mannen!

Natuurlijk komen de spelers van ‘the Citizens’ samen na de verliespartij van United! En hoewel aanvoerder Vincent Kompany dit seizoen veel wedstrijden moet missen vanwege blessures, is hij dolblij met deze titel. In zijn 10e seizoen in het lichtblauwe shirt, pakt hij zijn 3e kampioenschap.Β Als een echte aanvoerder klimt Kompany op de banken en spreekt hij zijn mannen toe.

Ken Je Club: Manchester City

GENIETEN VAN SKILLS EN FAILS OP MAANDAG

Aan het begin van de schoolweek kun je wel een lach op je gezicht gebruiken! Daarom vind je aan het begin van elke week op Goalonline.nl toffe voetbalfilmpjes, waarmee jij de week goed begint.