De maandag is al zwaar genoeg. Daarom laat GOAL! je genieten met bijzondere voetbalmomenten die je het afgelopen weekend misschien gemist hebt. GOAL! zag Didier Drogba de toekomst voorspellen, vond een veldbestorming in Wales en hoorde over een prachtige voetbalsprookje in Engeland.

Magisch water van Drogba

Didier Drogba voetbalt nog steeds! In Amerika, voor een club die Phoenix Rising heet. Zijn club staat 3-2 achter tegen het 2e team van LA Galaxy. De Ivoriaanse spits mag een corner nemen en neemt eerst een slokje water. Tegen de jongens die bij het water zitten zegt hij: “Let op, dit wordt een goal.” De oud-speler van onder andere Chelsea neemt de corner en… nou ja, bekijk het zelf maar!

Cardiff City is terug

Cardiff City is terug in de Premier League. De club uit Wales speelt gelijk tegen Reading en eindigt daarmee op de 2e plek in de Championship, het één-na-hoogste niveau in Engeland. De fans weten wel hoe ze dat moeten vieren: met een echte veldbestorming.

Tijdens de wedstrijd is er nog een lollig moment. Reading mag een ingooi nemen. In plaats van de zijlijn, kiest verdediger Chris Gunter ervoor de lijn van de schaduw te gebruiken als punt voor de ingooi. Het meest bijzondere: niemand heeft het in de gaten!

Engels sprookje

We blijven even aan de andere kant van de Noordzee. In de Engelse League One (dat is de 2e divisie, het niveau onder de Premier League en de Championship) staat Rochdale op het punt van degraderen. De club móet de laatste wedstrijd winnen van Charlton. En dat terwijl Rochdale al een zware periode achter de rug heeft: speler Joe Thompson krijgt begin 2017 voor de 2e keer te horen dat hij ernstig ziek is. Net als in 2014 loopt het goed voor ‘m af en knokt hij zich terug in het team. In de wedstrijd tegen Charlton maakt uitgerekend Thompson de enige goal van de wedstrijd. Hij zegt na afloop: “Het lijkt voorbestemd! Ik heb vreselijk hard moeten werken om hier weer te staan, maar nu het allemaal zo is afgelopen kan ik zeggen dat het ‘t allemaal waard is geweest.”

Genieten op maandag: Geel voor de scheids!