Iedere maandag bezorgt GOAL! je een lach op je gezicht. De eerste schooldag van de week is niet per se de leukste, maar met deze social media-berichten en filmpjes, kom je ‘m goed door. Vandaag: feest in Rusland, Dries Mertens is blij met Ed Sheerans liefde voor België en Zlatan heeft concurrentie in Los Angeles.

Russische bruiloft

Ver van tevoren plan je je bruiloft. Je regelt een hoop en zorgt dat alles piekfijn in orde is. Eigenlijk kan er niks misgaan: iedereen is klaar voor de mooiste dag van je leven. En uitgerekend dan speelt het nationale team van je land ineens een superbelangrijke WK-wedstrijd. Die willen al je gasten natuurlijk zien! Het overkomt het Russische echtpaar Yekaterina en Dmitry Vasilyev. Ze besluiten tijdens hun bruiloft gewoon de wedstrijd te kijken. De stemming zal er niet slechter op zijn geworden: verrassend genoeg winnen de Russen van Spanje!

Zlatan verwelkomt de Koning

Basketbal is in Amerika groter dan voetbal. Los Angeles, de stad waar Zlatan Ibrahimovic voetbalt, is daarom in rep en roer nu LeBron James, de beste basketballer ter wereld, gaat spelen voor de LA Lakers. De Zweedse superster heet de topper van harte welkom, maar dan wel op z’n Zlatans: “LA heeft nu een koning én een god,” schrijft hij op Twitter.

(P)Edje af voor Dries Mertens

Ed Sheeran treedt op in het voetbalmaffe België. Slim als Ed is, doet ie dat in een shirt van ‘De Rode Duivels’. Om precies te zijn: het shirt van Dries Mertens. De oud-PSV en FC Utrecht-speler reageert gevat. Hij schrijft aan Ed: “Je muzieksmaak is goed, maar je voetbalsmaak nog veel beter!”.

Wie wint vette voetbaluitdagingen?