De eerste dag na de meivakantie is altijd zwaar. Gelukkig helpt GOAL! je met een glimlach op je gezicht krijgen, met leuke voetbalfilmpjes van het afgelopen weekend. Met deze week: lol om HSV, een goalie met een wonder save en een keeper met een telefoonverslaving.

HSV stadionklok

Hamburger SVHamburger SV is nu écht gedegradeerd. Doordat VfL Wolfsburg FC Köln versloeg, moeten ‘die Wölfe’ nog een play-off spelen, en degradeert HSV direct. In GOAL! kon je lezen over de stadionklok van de club uit Hamburg, die al jaren door tikte om te laten zien hoe lang de ploeg al in de 1. Bundesliga speelde. Supporters van Borussia Mönchengladbach bedachten iets voor de laatste wedstrijd van het seizoen: zij maakten spandoeken in de stijl van de klok van HSV, die aftelden naar het moment dat de club daadwerkelijk was gedegradeerd. Een beetje gemeen, maar wel grappig!

No-look redding Ben Amos

Maar nu is het tijd om te genieten van skills! In de blessuretijd van Shrewsbury – Charlton Athletic, countert de uitploeg gevaarlijk. Keeper Ben Amos duikt al naar zijn rechterkant, omdat hij denkt dat de bal in de hoek komt. Maar dat gebeurt niet! Amos herstelt zich razendsnel en gooit er een wonder save uit! Kijk hieronder maar.

Appende keep

Er zijn ook keepers die minder bezig zijn met hun taak: de ballen tegenhouden. Zo dacht Atlético Paranaense goalkeeper Santos dat hij best wel even de scores op de andere velden kon checken tijdens zijn eigen wedstrijd! Of zou hij op Moederdag nog even snel een appje naar zijn moeder sturen?

Genieten op maandag: met Memphis & Dost