Dankzij Pinksteren had jij een lekker lang weekend. Maar deze dinsdag is het tijd om weer naar school te gaan. GOAL! helpt jou met deze week met een lach te beginnen: met de bekerwinst van Eintracht Frankfurt en de actie van Jonathan de Guzman! Maar er is ook ruimte voor een kleine traan. Gianluigi Buffon neemt namelijk afscheid van Juventus. Check het hieronder!

Bagage controle Eintracht Frankfurt

Als je met het vliegtuig op vakantie gaat, moet je altijd door de bagagecontrole. Sommige mensen vergeten hun riem af te doen, of hun laptop uit hun tas te halen… maar de medewerkers van de controle keken afgelopen weekend wel heel raar op toen Eintracht Frankfurt terug nar huis vloog na de Duitse bekerfinale. In de koffer van Nederlander Jonathan de Guzman zat namelijk wel een heel apart voorwerp…

Gelukkig hebben de medewerkers van het vliegveld in Berlijn Jonathan en zijn teamgenoten gewoon laten vliegen ;-).

Hoe Eintracht de beker wint

De Guzman start aan de DFB-Pokal finale in de basis van Eintracht Frankfurt, net als oud-PSV’er Jetro Willems. Hun club komt al in de 11e minuut op voorsprong tegen Bayern MΓΌnchen via de Kroaat Anto Rebic. Lewandowski maakt in de 53e minuut de gelijkmaker, maar in de laatste 10 minuten slaat Eintracht toe.Β  Eerst tekent Rebic voor zijn 2e treffer van de avond en ver in de blessuretijd maaktΒ Mijat GaΔ‡inoviΔ‡ er 3-1 van. ‘Die Adler’ stunten met bekerwinst! Bekijk de samenvatting.

Tranen om Buffon

Zo’n 1100 kilometer rijden van Berlijn, nam Juventus afscheid van een icoon. Gianluigi Buffon maakte vorige week bekend dat hij ‘de Oude Dame’ zal verlaten aan het eind van dit seizoen. Daarom kreeg hij in de thuiswedstrijd met Hellas Verona een publiekswissel. En daar kreeg hij goed de tijd voor. Elke speler op het veld wilde de clublegende knuffelen. Zelfs de tegenstanders!

Test je kennis over 'Gigi'!

Promotie Parma

Buffon heeft nog niet gezegd of hij volgend seizoen bij een andere club onder de lat staat, of helemaal stopt met profvoetbal. De club waar hij in 1995 doorbrak, Parma, is afgelopen weekend gepromoveerd naar de Serie A. Het is de enige club waar ‘Gigi’ onder de lat staat behalve Juventus. Zou hij dan toch terugkeren bij zijn jeugdliefde…?