Maandag is een fijne dag, want je kunt mooi nagenieten van het voetbalweekend! Vandaag zetten we de nieuwe week weer vrolijk in gang met de 400e goal van de magische Messi, een scorende keeper in Noord-Ierland en een bijna-beauty in Spanje.

Magische Messi

Wat niemand ooit lukte, is Leo gisteravond wel gelukt: 400 doelpunten maken in één van de Europese topcompetities. Magische Messi werkt de 2-0 voor Barcelona tegen Eibar tegen de touwen en daarmee bereikt hij alweer een mijlpaal. De wedstrijd eindigt in 3-0 voor Barcelona, waarbij Luis Suárez de andere 2 treffers voor zijn rekening neemt.

https://www.instagram.com/p/BslkaRQlALd/

Scorende keeper

Scorende keepers zijn te gek, omdat een keeper die doel treft uniek blijft. Gelukkig worden we afgelopen weekend verrast door de doelman van het Noord-Ierse Glentoran. Tegen Institute trapt goalie Elliot Morris een vrije trap van eigen helft richting de goal van de tegenstander. Tot grote verbazing van iedereen belandt de bal in het netje!

Bono tegen Calleri

In sommige wedstrijden ontstaat er een nieuwe wedstrijd. Tussen 2 spelers bijvoorbeeld, die elkaar willen afbluffen. In het duel tussen Girona en Alavés gebeurt dat ook. De Marokkaanse keeper van Girona, Bono, ziet Alavés-aanvaller Jonathan Calleri op zich afkomen. Hij knalt de bal niet weg, maar doet dit.

1-0 voor Bono, zou je denken. Maar Jonathan Calleri is een trotse Argentijn die zich niet zomaar voor schut laat zetten. Wanneer hij na een half uur oog-in-oog komt met de keeper, besluit hij niet gewoon te schieten, maar een Rabona uit z’n hoge hoed te toveren. Hij speelt Bono door z’n benen, maar zijn weergaloze actie strandt in schoonheid…

De grote vraag is nu… wie heeft dit wedstrijdje gewonnen? De keeper of de spits? De wedstrijd Girona – Alavés eindigt trouwens onbeslist. Het wordt 1-1.

Dat Calleri ook kan scoren met een Rabona, bewijst hij al eens bij zijn vorige club Boca Juniors.

 

Nicolas Isimat Mirin Besiktas

Lees over de koopjes!