Elke maandag kijkt GOAL! naar mooie momenten van het afgelopen voetbalweekend. Begin de nieuwe week met heerlijke panna’s, een belangrijke Justin Kluivert en de magie van Messi.

Welkom in de Serie A, Justin Kluivert!

Justin Kluivert is los in de Serie A! De snelle rechtsbuiten maakt zondag tegen Torino zijn debuut voor AS Roma. Justin krijgt van trainer Eusebio Di Francesco een invalbeurt van 20 minuten. De jonge aanvaller is meteen belangrijk voor zijn nieuwe club! Vlak voor tijd begint hij aan een lange dribbel. Na een paar scharen en schijnbewegingen krijgt Kluivert de bal bij Edin Dzeko, die knap afrondt. Het is de enige goal van de wedstrijd!

https://twitter.com/VelosoHD/status/1031243216056733696

Tovenaar Lionel Messi

Dat Lionel Messi een aardig balletje kan trappen, weten we. Toch blijft de Argentijn ons iedere week verbazen met nieuwe magische momenten. Training of wedstrijd, het maakt Messi niks uit! De kleine aanvaller begint het weekend met een bizarre panna op de training. Voor één keer vernedert hij niet zijn teamgenoten, maar een journalist.

Maar Messi vindt zijn panna op de training niet genoeg. Zaterdag staat er natuurlijk ook gewoon een wedstrijd op het programma! Barcelona begint het nieuwe seizoen tegen Deportivo Alavés. Pas in de 2e helft scoort Barça voor het eerst. En hoe! Na een uur spelen in Camp Nou krijgen de Catalanen een vrije trap. De muur van Alavés ziet de bui al hangen en springt zo hoog mogelijk. Zo kan Messi in ieder geval niet scoren! Tenminste, dat denken ze…

Trukendoos van Immobile & Neymar

Neymar trekt dit weekend de trukendoos weer open. De actie ziet er niet alleen mooi uit, het is nog effectief ook! Met een heerlijke ‘heel-to-heel flick’ laat hij de verdediger van Guingamp achter zich. Vervolgens mist de verdediger de bal en gaat de Braziliaan neer. Penalty, die Neymar zelf benut.

Ook Ciro Immobile is met een knappe beweging belangrijk voor zijn ploeg. In het duel met Napoli krijgt hij plots te maken met 3 verdedigers in zijn rug. Dat is geen punt voor Ciro! De spits van Lazio stuurt met 1 kapbeweging iedereen het bos in. Helaas voor Immobile verliest Lazio de wedstrijd met 2-1.

Napoli

Doe de Ken je club-quiz over Napoli