Gareth Bale wordt in 2013 naar Real Madrid gehaald. Hij moet de nieuwe held worden bij ‘de Koninklijke’, maar dat lukt tot nu toe niet helemaal. Cristiano Ronaldo is tot zijn vertrek naar Juventus nu eenmaal de onbetwiste grote ster in het heilige witte shirt van de club uit de Spaanse hoofdstad. Gelukkig laat Gareth vaak genoeg zien dat hij ook van buitenaardse klasse is. Zoals tijdens de finale van de Champions League in 2018. Die legendarische omhaal doen Big D en zijn vrienden na in GOAL! 12, die vanaf dinsdag 20 november in de winkels ligt.

Het doelpunt van z’n leven

“Ik heb heel vaak geprobeerd een omhaal te maken, maar vaak gingen de ballen mis. Nu lukt het en dat ook nog in één van de belangrijkste wedstrijden die er is. Dat is voor mij een droom die uitkomt,” vertelt Gareth na afloop aan de journalisten. Zijn magistrale 2-1 zorgt toch een beetje voor de knock-out van Liverpool. The Reds zijn zeker niet minder dan Real, maar de moed zakt ze in de schoenen na het kunststukje van Bale. In de 84e minuut is het weer Gareth die toeslaat: een poeier van afstand floept door de handen van Liverpool-doelman Karius. Het is 3-1. De beker met de grote oren gaat naar Madrid, de prijs voor Man van de Wedstrijd naar de Real-speler met de grote oren.

Gareth Bale maakt mooiste Champions League-finale goal ooit

In de finale van de Champions League wordt bijna altijd gescoord. Zo mooi als de goal van Gareth Bale in 2018, zijn die treffers natuurlijk zelden. Eén van de weinige doelpunten die qua schoonheid in de buurt komt bij de goal van de voetballer uit Wales? Die van Zinedine Zidane, in 2002. Dat seizoen gaat de eindstrijd in het belangrijkste voetbaltoernooi voor clubs tussen Real Madrid en Bayer Leverkusen.  Het staat vlak voor rust 1-1 als Zinedine Zidane ziet hoe de bal hoog uit de lucht op ‘m af komt. Vanaf de rand 16 besluit hij de knikker vol op zijn slof te nemen. BAM! RAAK!

16 jaar later ziet Zidane als coach van Real hoe Bale zijn treffer uit de boeken schiet, voor wat betreft schoonheid. Of vind jij de knal van ‘Zizou’ mooier?

GOAL! 12 ligt vanaf 20 november in de winkel.

GOAL_Winterboek_2018

 

Koop 'm in onze shop!