Davy Pröpper verhuist in de zomer van 2017 van PSV naar Brighton & Hove Albion. Nu speelt de middenvelder in de Premier League. Hij geniet van de mooie stadion maar walgt van het Engelse ontbijt. GOAL! spreekt hem over z’n leven in Engeland.

Davy, waarom verruilde jij PSV voor Brighton & Hove Albion?

“Ik zag het als een mooie kans. Via mijn vriend Jan-Arie van der Heijden kwam ik in contact met Danny Holla. Die heeft hier gespeeld en was heel positief. Ook trainer Chris Hughton weet wat hij wil. Hij wil ons goed laten voetballen. Ik voelde veel vertrouwen van hem toen ik hem het eerst sprak. Bij PSV leek het erop dat er wat meer gewisseld zou worden met de basisopstelling. Daar ben ik niet echt het type voor. Ik wil graag veel spelen, dan kom ik het beste in mijn spel.”

Wat vind je het leukst in Engeland?

“Wat me vooral opvalt: echt iedereen is hier heel vriendelijk. Iedereen wil je helpen. Dat is in Nederland wel eens anders. En we gaan soms met de spelersgroep op stap.”

 

Wat bevalt je minder?

“Het ontbijt, dat is echt Engels! Dus spek, eieren en bonen. Ik houd daar helemaal niet van, zeker ’s ochtends vroeg niet. Bonen, bah! We ontbijten op de club. Gelukkig is er ook altijd wel iets anders te krijgen.”

Een typisch Engels ontbijt. Tsja, je moet er van houden.

 

Wat krijg je mee van de Engelse voetbalcultuur?

“Je merkt dat de mensen echt van voetbal houden. Er wordt veel gezongen in de stadions. Ons stadion is niet zo lang geleden verbouwd. Maar je komt nog wel van die mooie, oude stadions tegen. Zoals bij Bournemouth. Dat vind ik mooi. Maar de supergrote, nieuwe stadions van West Ham United en Arsenal vind ik ook indrukwekkend. Dan speel je dus echt in de top. Dat is een gaaf gevoel.”

 

Het hele interview met Davy lees je in GOAL!

GOAL! 1 2018 Messi Ronaldo

 

Ken je club: Manchester City