Het WK in Rusland is bijna 2 weken aan de gang en ook Nederland is in WK-sferen. Ook al neemt ons Nederlandse elftal dit keer niet deel, toch is de WK-stemming in Nederland goed te voelen. Het WK live meevolgen vanuit je woonkamer met wat snacks erbij is natuurlijk erg gezellig, maar het toppunt zou natuurlijk zijn om er in het echt bij te zijn. Online reisspecialist TravelBird berekende hoeveel het zou kosten om het WK in Rusland bij te wonen. 

Als Oranje dit keer mee zou doen, zou je wel erg veel spaarvarkens stuk moeten slaan om naar Rusland te reizen: meer dan €5000 moet je daarvoor neertellen. Daarbij komt nog eens dat het WK dit jaar gehouden wordt in het grootste land ter wereld in twaalf stadions verspreid over 11 steden. Je moet bijvoorbeeld zo’n 5750 kilometer door heel Rusland afleggen, als je elke wedstrijd van de Rode Duivels wil meemaken tot de finale.

België - Ken het land

Het WK is tot nu toe erg doelpuntrijk. Pas één wedstrijd eindigde in 0-0, en in sommige potjes regent het doelpunten. Tijdens de openingswedstrijd deed het Russische team het bijvoorbeeld buitengewoon goed door met 5-0 te winnen tegen Saoedi-Arabië. Spanje en Portugal speelden gelijk met 3-3. In de eerste speelronde kreeg Uruguay geen enkel doelpunt tegen, net als Kroatië. Engeland en België maakten beiden 8 goals in 2 wedstrijden.

Ook als je het toernooi in Rusland niet kan bijwonen, hoef je niet te treuren. Nodig je vrienden uit om op de bank de wedstrijden mee te volgen en trek je favoriete voetbalshirt aan. Voor je het weet ben je vergeten dat je in Nederland bent! Welk team moedig jij aan tijdens dit WK?