In de winter transferperiode kijken de Eredivisie teams goed waar ze hun selectie aan kunnen vullen. Helaas gaat sommige clubs daar de fout bij in. Dat bewijzen deze 3 transfers de vorige transferperiode in de winter wel!

 

Erik Israelsson

3. PEC Zwolle – Erik Israelsson

Israelsson is de topscorer van Hammerby als PEC hem in de winter van 2017 haalt. Erik speelt maar 3 competitieduels in de basis, valt 9 keer in en mag deze winter ‘de Blauwvingers’ alweer verlaten. Niet bepaald een succes, dus!

 

Alexander Buttner - Flop transfer GOAL!

2. Alexander Büttner – Vitesse

Büttner komt uit de jeugd van Vitesse en is in zijn eerste periode bij de club zeer succesvol. Het levert hem een transfer naar Manchester United op! Vanaf dat moment gaat het een beetje mis. Alexander keert in januari 2017 terug in Arnhem, speelt op het begin regelmatig, maar lijkt het net al vaak aan de stok te hebben met de trainer. Hij is deze winter niet mee naar het trainingskamp van Vitesse in Spanje en Henk Fraser heet hem uit de selectie gezet vanwege ‘onprofessioneel gedrag’. Vind de linkback misschien meer geluk bij een andere club?

 

Simeon Raykov

1. Simeon Raykov – Roda JC

In januari 2017 redde de rijke Zwitserse Rus Aleksei Korotaev Roda JC. In die transferperiode volgde 9 transfers, waarvan er 6 aan het eind van het seizoen weer vertrokken. Simeon Raykov speelde in totaal slechts 50 minuten voor de Limburgers. Hij tekende voor 1,5 jaar, maar is in de zomer weer vertrokken naar Lokomotiv Plovdiv.

 

5 succesvolle wintertransfers