In GOAL! vertelt Davy Pröpper deze maand over Brighton & Hove Albion. Davy doet het daar goed: hij speelt altijd! We weten dat Bas Dost en Arjen Robben ook succesvol zijn in het buitenland, maar welke Nederlanders zijn nog meer een groot succes bij hun club? GOAL! maakt een lijstje van 6 Nederlandse voetballers die dit seizoen goed presteren.

Memphis Depay – Olympique Lyon

Memphis Olympique Lyon

Met een afstandsschot beslist Memphis afgelopen zondag in de topper Olympique Lyon – PSG. Een jaar geleden verruilt de oud PSV’er Manchester United voor Lyon. Een verademing, want bij ‘The Red Devils’ komt hij niet aan spelen toe. Memphis start aan de topper tegen PSG op de bank. Dat vindt hij vervelend, maar hij zegt ook: “Ik accepteer het, ik blijf mezelf verbeteren. Ik wil laten zien: wat er ook gebeurt met me, ik kom terug. Ook als je me op de bank zet.” De buitenspeler presteert bij ‘Les Gones’: hij scoort dit seizoen al 11 keer en geeft 7 assists!

 

Jeffrey Gouweleeuw – FC Augsburg

FC Augsburg Gouweleeuw

Gouweleeuw verruilt in de winter van 2015/2016 AZ voor FC Augsburg. Inmiddels is hij vice-aanvoerder en noemt coach Manuel Baum hem één van de beste centrale verdedigers van de Bundesliga. Dat klinkt alsof Bayern München binnenkort aanklopt!

 

Jetro Willems – Eintracht Frankfurt

Eintracht Frankfurt Jetro Willems

Jetro Willems doet bij Eintracht Frankfurt wat hij bij PSV ook goed deed: de hele linkerkant van het veld bestrijken, verdedigend zijn mannetje houden maar ook aanvallend voor gevaar zorgen. Hij geeft tegen Hertha BSC als Werder Bremen de assist op de 1e goal van Frankfurt, dat uiteindelijk 2 keer met 2-1 wint!

 

Hans Hateboer – Atalanta

Atalanta Hans Hateboer

Na een half jaar Serie A-voetbal is Hans Hateboer basisspeler bij Atalanta. Aan het begin van het seizoen heeft hij een hoop zware trainingen zonder bal met het hele team gedaan, om sterk te beginnen aan dit seizoen. Met resultaat: Hans speelt vrijwel elke minuut bij de Italianen, als rechtermiddenvelder. Naast hem staat een andere succesvolle Nederlander: ex-Heerenveen-speler Marten de Roon!

 

Virgil  van Dijk – Liverpool

Liverpool Virgil van Dijk

Vlak voor tijd de winnende binnenkoppen tijdens je debuut tegen de stadsgenoot: het is een droom voor Virgil van Dijk! De transfer van Virgil van Dijk van Southampton naar Liverpool hing al zeker anderhalf jaar in de lucht. Reds-coach Jürgen Klopp wil zijn verdediging sterker maken en ziet in de ex-Groninger de perfecte opbouwer.

 

Davy Pröpper – Brighton & Hove Albion

Brighton Davy Propper

Een basiskant bij Brighton: Davy Pröpper speelt altijd! Davy onderschept de bal het vaakst van alle Brighton-spelers. De ex-PSV’er mist slechts 14 minuten in de Premier League: in het duel met West Bromwich Albion wordt hij in de 76e minuut gewisseld. Een echte succes-transfer!

GOAL! 1 2018 Messi Ronaldo