Vraag een PEC Zwolle-supporter wat het mooiste moment uit het clubbestaan is en de kans is groot dat hij antwoordt: “De bekerwinst in 2014!”. ‘De Blauwvingers’ winnen niet alleen de finale van de KNVB Beker, ze zijn tegenstander Ajax ook nog eens voetballend de baas! De 5-1 van Bram van Polen is Big D’s Klassieker in GOAL! 5 2017. Check de beelden hieronder!

PEC Zwolle heeft eerder bewezen dat ze het topclubs moeilijk kunnen maken. De ploeg krijgt lof voor het aanvallende voetbal dat ze spelen, onder leiding van coach Ron Jans. Hoewel Ajax favoriet is, geloven alle PEC-supporters op een stunt.

Voetballend vuurwerk van PEC

Binnen 3 minuten staat Ajax 1-0 voor, maar dan wordt het duel onderbroken, vanwege vuurwerk dat vanuit het Ajax-vak dat het veld op wordt gegooid. Daarna is de wedstrijd voor ‘de Blauwvingers’. PEC maakt de achterstand razendsnel ongedaan: bij rust staat het 4-1! PEC overklast Ajax met aanvallend voetbal. Alleen… alle goals vielen voor de kant van de Ajax-supporters. Tijd om daar in de 2e helft verandering in te brengen! Al snel is het raak. Aanvoerder Bram van Polen zet de kroon op de bekerfinale met een schot dat Kenneth Vermeer te machtig is. Het staat 5-1!

Het geheim van Ron Jans

Een klein uur na zijn goal is aanvoerder en clubicoon Van Polen de eerste die de beker omhoog houdt. De Zwollenaren zijn helden in de dagen na hun bekerwinst. Ze gaan van interview naar interview, en vertellen in tv-programma De Wereld Draait Door wat Ron Jans heeft gedaan om de mannen gefocust te krijgen.

In het geheim zorgde hij dat er voor elke speler een filmpje werd gemaakt. Dierbaren van de Zwollenaren hebben een filmpje opgenomen om de spelers te motiveren. De selectie ziet de videoโ€™s bij de lunch, voorafgaand aan de bekerfinale.

Daar zien ze de dochter van Joost Broerse de camera in kijken en haar vader aanmoedigen: “Kom op, papa!”, roept ze. “Jullie gaan Ajax inmaken!”, zeggen de kinderen van Diederik Boer tegen hun vader. Het blijkt een magisch effect te hebben! Voor elke speler een motivatiefilmpje: zo eindig je met die rode badjas aan en ‘de Dennenappel’ in je handen!

Bram van Polen KNVB Beker