Er is iets vreemds aan de hand met Cristiano Ronaldo tijdens het Champions League seizoen 2016/2017. In de groepsfase scoort hij 2 keer in de eerste 2 duels, maar daarna komt hij droog te staan! Vanaf dan tot en met de kwartfinale tegen Bayern München, maakt Real 12 goals, waarvan Cristiano er geen één scoort! Is Ronaldo zijn doeltreffendheid verloren…?

Trefzeker

‘Nee’ is het enige goede antwoord op die vraag! In de kwartfinale schiet hij Real zelf langs Bayern: over 2 duels, maakt hij 5 van de 6 goals. Ook in de halve finale is Ronaldo de grote man als hij alle 3 de goals van ‘de Koninklijke’ voor zijn rekening neemt tegen Atlético Madrid. Voor de 3e keer in 4 jaar tijd bereikt Real de Champions League-finale, waar dit seizoen Juventus wacht. De Italianen hebben in het Champions League-seizoen maar 3 treffers om de oren gekregen!

Ronaldo Big D's Klassieker GOAL!

Dat aantal wordt in deze finale verdubbeld. De wedstrijd gaat in de eerste helft op en neer en beide teams krijgen kansen. Ronaldo en Mario Mandzukic bepalen de ruststand op 1-1 (De goal van Mandzukic is ook een beauty!). Maar in de 2e helft neemt Real het veld over. De club dringt aan en middenvelder Casemiro schiet die de 2-1 al snel binnen. Real weet: bij een 3-1, is die 12e Champions League-overwinning uit het clubbestaan bijna zeker!

Vogelvrij in de 16

Laat zo’n klusje maar aan Cristiano over. In de 64e minuut ziet hij hoe Luka Modric op rechts de bal ontvangt. Dat is het startschot voor CR7! Hij loert in de 16 op het juiste moment om onder de aandacht van Georgio Chiellini te ontsnappen Modric bereikt de achterlijn en ziet Ronaldo lopen. Vogelvrij bij de 5 meter neemt de Portugees de bal aan. Voordat Chiellini ‘Waar is Cristiano?’ kan zeggen, schiet CR7 de bal in het doel. 3-1 voor Real Madrid!

Een klein half uur later is de eindstand 4-1 voor Real en houdt Cristiano de Champions League-beker boven zijn hoofd. Met deze 4e ‘Cup met de Grote Oren’ evenaart hij Lionel Messi in finale-overwinningen! In een interview na de finale zegt Ronaldo: “Dit is één van de beste momenten uit mijn carrière. Dit jaar is het fantastisch, net als vorig jaar!”

Trucjes Koning - De Ronaldo XL