We zijn gewend aan een briljante Lionel Messi. Maar soms weet hij voetballiefhebbers nog te verrassen met zijn acties. Zoals bij zijn 1e goal in de Copa Del Rey finale in 2015!

Big D klassieker Messi

Dribbelend op het doel af

In de Spaanse bekerfinale tussen Athletic Bilbao en FC Barcelona, blijkt dat Bilbao geen kans heeft. Barcelona heerst, gesterkt door het fantastische doelpunt dat Lionel Messi al vroeg in de wedstrijd maakt. In de 20e minuut ontvangt Lionel de bal van Dani Alves. Hij dribbelt op, tot hij tegenover 3 Athletic Bilbao-spelers staat. Dan laat Messi zien waarom hij de beste speler van de wereld is. Hij speelt ze alle 3 voorbij alsof het niks is! De Argentijn moet snel handelen. Messi voert zijn actie door en loopt zo hard als hij kan richting het doel. Verdedigers kunnen er alleen maar naar kijken. Aan het eind van zijn dribbel kapt Leo terug en haalt hij uit in de korte hoek. Goooooaaal!

Zoals op de training!

Neymar maakt een kwartier later zijn 7e bekertreffer van het seizoen. En Messi scoort later in de wedstrijd nog eens. Iñaki Williams werkt nog wel de eretreffer voor Bilbao in het net, maar daar blijft het bij: 1-3 is het voordeel van Barcelona. Coach Luis Enrique zegt na de wedstrijd: “Ik kan niet wachten tot ik het doelpunt op tv bekijk! Vanaf mijn positie als coach kon ik het niet zo goed zien. Op de training zien we Lionel vaker voorbij 3 tegenstanders kronkelen voordat hij schiet. We hebben geluk dat we hem elke dag meemaken! Zijn 1e doelpunt was uit een ander universum.”

Leer dribbelen met Anouk Hoogendijk