Duitsland is regerend wereldkampioen. Dat komt doordat Mario Götze ‘die Mannschaft’ voorbij Argentinië schiet in de finale van WK 2014! Zo pakt de jonge Duitsers een prijs waar Lionel Messi alleen nog van kan dromen: de wereldbeker. Het doelpunt is deze maand Big D’s Klassieker in GOAL!. Bekijk de allesbeslissende treffer nog eens hieronder.

Het WK van Mario Götze

Duitsland blaast Portugal weg in de eerste wedstrijd van het WK in 2014. De Duitsers winnen met 4-0 van Cristiano Ronaldo en zijn team! Götze speelt de hele wedstrijd. In het duel dat volgt tegen Ghana, maakt Mario zelfs de openingsgoal! Toch wordt hij in de 69e minuut gewisseld en Duitsland speelt 2-2 gelijk. Vervolgens heeft de aanvaller bijna geen basisplaats meer, of speelt hij maar een deel.

In de WK-finale tegen Argentinië komt Götze in de 88e minuut in het veld. “Bewijs dat je beter bent dan Messi,” fluistert bondscoach Joachim Löw hem in. Een klein uur later staat ‘die Mannschaft’ met de wereldbeker boven het hoofd. Duitsland – Argentinië: 1-0. Doelpuntenmaker: Mario Götze. Check de beelden hieronder!

Brazilië Neymar