Sommige goals zijn niet legendarisch vanwege hun schoonheid, maar wel door het belang van de treffer, of de manier waarop hij tot stand kwam. Zo is het ook met de treffer van Chelsea-spits Demba Ba in april 2014, nadat Liverpool-icoon Steven Gerrard flink in de fout gaat op het middenveld! Big D en zijn vrienden doen het doelpunt deze maand na in GOAL!.

Steven Gerrard dicht bij eerste landstitel

Vooral Liverpool-clublegende Steven Gerrard smacht in seizoen 2013/2014 naar de Engelse landstitel. Hij wint de UEFA Cup met zijn jeugdliefde, de Champions League… maar Premier League-succes blijft al 16 seizoenen uit. In april 2014 is Liverpool al jaren niet zó dicht bij de titel geweest, mede dankzij de assist van ‘Stevie G’ en de goals van Luis Suárez en Daniel Sturridge. Terwijl Nederland Koningsdag viert, krijgen ‘the Reds’ bezoek van Chelsea. Liverpool staat op dat moment 5 punten voor op nummer 2 Manchester City.

Chelsea doet precies waar coach José Mourinho specialist in is: tegenhouden. Daar slagen ‘the Blues’ in. En dan is het Demba Ba die blak voor rust profiteert van de fout van ‘Reds’-aanvoerder Gerrard.

Big D's Challenge Klassieker

 

 

Chelsea-icoon Terry troost ‘Stevie G’

Steven Gerrard LiverpoolDe wedstrijd eindigt in 2-0. De Liverpool-captain is ontroostbaar na de wedstrijd. Dit was zijn kans op een kampioenschap, de kroon op zijn carrière! Als hij in 2017 samen met Chelsea’s John Terry wordt geïnterviewd, zegt Gerrard: “Het doet pijn, nog heel lang en waarschijnlijk voor altijd.” Terry troost Steven: “Hoe langer het geleden is, hoe beter het wordt.” John vergelijkt het moment met zijn misser in de Champions league-finale van 2008: Manchester United-keeper Edwin van der Sar stopte zijn penalty, waardoor niet Chelsea maar United de titel pakte.

Voor de Liverpool-fans blijft Gerrard in elk geval een held. ‘Stevie G’ is een clubicoon voor altijd. Een uitglijder verandert daar niks aan!