Francesco Totti is een voetballegende. Hij speelt zijn hele carrière bij dezelfde club: AS Roma. In totaal speelt hij 25 jaar bij de ‘Giallorossi’. In januari 2015 beslist Totti deze beladen wedstrijd met een prachtgoal en een selfie.

Derby Della Capitale

Het is 11 januari 2015 en AS Roma is in titelstrijd met Juventus als de ‘Derby Della Capitale’ op het programma staat. Totti draagt de aanvoerdersband bij Roma. Maar het duel verloopt niet in het voordeel van Totti en zijn team: bij rust staan ze 2-0 achter! De coach van AS Roma, Rudi García, grijpt in. Het inbrengen van Alessandro Florenzi en Kevin Strootman blijkt precies wat het team nodig had. Roma begint veel sterker aan de 2e helft en al snel geeft Strootman de assist op Totti: 2-1.

Totti Big D

Een kwartier later gebeurt het. Linksback José Holebas komt op, is zijn man te slim af en geeft de bal voor. Totti ziet de bal richting de 2e paal vliegen. De tijd dat de pass onderweg is, gebruikt de Italiaan om vrij te komen van zijn man. Het lukt hem, maar de bal is niet op ideale hoogte… Francesco springt en werkt de bal met een halve omhaal in de uiterste hoek. Het is 2-2!

Tijd voor een selfie

De captain is door het dolle. Hij rent naar de zijkant van het veld, richting de supporters van zijn club. Eerst juicht hij daar met zijn teamgenoten en een assistent trainer, die hem een telefoon in zijn hand drukt. Telefoon in de lucht, duimpje omhoog… even een selfie van dit bijzondere moment! Totti bekent dat het geen spontane actie is: “Ik heb de hele week nagedacht over hoe ik het zou doen. Ik neem eigenlijk zelden selfies, maar dit was een speciaal moment.” Gelijk heeft hij: met zijn 2 goals tegen Lazio, wordt Francesco met 11 goals gedeeld derby topscorer aller tijden!