Arjen Robben krijg vanavond Ajax op bezoek in de Allianz Arena. De Amsterdammers dromen van overwinteren in de Champions League, maar hopen dat het duel vanavond niet in een nachtmerrie verandert! Een Robben in vorm, is tenslotte een probleem voor elke ploeg. En hoewel Arjen de ‘Cup met de Grote Oren’ al eens won, droomt hij van een 2e eindoverwinning!

Arjen Robben vs Hakim Ziyech

Meesters van het schot op doel

Arjen Robben 2018 2019Elke voetballiefhebber in Nederland kent de favoriete beweging van Arjen Robben: keihard rennen met de bal aan zijn voet, naar binnen trekken en schieten. Je zou denken dat elke verdediger ter wereld daar wel op is voorbereid, maar toch blijft het Arjen maar lukken. In het eerste Champions League-duel met Benfica krijgt de 34-jarige buitenspeler 5 keer de kans om op doel te schieten! Alleen Lionel Messi, Gareth Bale, Carlos Soler en Hakim Ziyech schieten vaker op doel. Robben schiet trouwens wel het vaakst op doel van net binnen het strafschopgebied. Dat terwijl Ziyech van zijn 7 schoten op doel er 6 van buiten de 16 schiet.

De ultieme droom

Arjen Robben Champions LeagueIn 2013 komt de grootste droom van Arjen Robben uit: hij wint de Champions League. De buitenspeler maakt ook nog eens de winnende in de finale tegen Borussia Dortmund! Kort daarna zit GOAL! met hem aan tafel en vraagt hem naar zijn uitgekomen dromen. “Er gaat van alles door je heen op het moment dat je de winnende maakt in een Champions League-finale,” zegt Arjen. “Toen ik de winnende binnenschoot in de finale, dacht ik aan het jaar daarvoor. In 2012 miste ik de penalty, nu maakte ik dé treffer die mijn team de cup bezorgde! De Champions League winnen is al een droom, maar er zelf zo’n groot aandeel in hebben… dat is een verhaal uit een jongensboek. Mooier kan niet!”

Arjen Robben Big D