Het allerbeste filmpje van Touzani, wat is dat eigenlijk? In GOAL! 10 lees je het antwoord op die vraag volgens… Soufiane Touzani zelf! De supervriendelijke balgoochelaar die je zo vreselijk naar door je benen kan spelen nam uitgebreid de tijd voor een interview. Hier alvast een voorproefje, en zijn allerlaatste vlog met Karamoko Dembéle. Wie dat is? Ook dat vertellen we je!

Wat is je lievelingstruc?

“De mousetrap.”

Wie vind jij de beste Nederlandse voetballer van het moment?

“Matthijs de Ligt. Hij is nu al zo goed, verstandig en volwassen. In allerlei opzichten is hij beresterk.”

 

Hoe kan je het beste een vlogcamera vasthouden?

“Zelf heb ik geen vlogcamera gehad of gebruikt, maar zo’n handcamera. Mijn tip is: train je armen en schouders zodat je ‘m lang vast kan houden.”

 

Wat vind je je beste video?

“Ik ben onlangs naar Schotland geweest, voor een ontmoeting met Karamoko Dembéle van Celtic. Die jongen maakte op z’n 13e zijn debuut voor het -20 team van die club. Hij heeft na zijn doorbraak een moeilijke periode doorgemaakt. Daarover heeft hij nooit eerder verteld, omdat hij geen interviews geeft en is gestopt met social media. Vooraf wist ik niet wat ik moest verwachten, want hij is nu ook pas 15 jaar. Maar het is echt een hele toffe video geworden waar ik apetrots op ben. Dat is dus mijn beste filmpje, vind ik nu.”

Hier is ie dan: het allerbeste filmpje van Touzani

Wie is Karamoko Dembélé?

De ouders van Karamoko zijn geboren in Ivoorkust, maar zelf sabbelt ie in Londen op een speen. Niet veel later verhuist hij met zijn gezin naar Schotland. Op z’n 6e gaat hij voetballen bij Park Villa Boys in Glasgow en als hij 10 is speelt hij in het groen-wit van Celtic. Daar zien ze al snel het talent van ‘Kaddy’. Hij mag op z’n 13e een keer meetrainen met het eerste en zelfs invallen bij het onder 20 team. Vooral dat laatste gaat als een lopend vuurtje over het internet: in één klap is hij wereldberoemd.

Karamoko mag spelen voor Ivoorkust, Engeland en Schotland. Voorlopig kiest hij voor het land waar hij woont en voetbalt. Hij speelt wedstrijd met Onder 15 en Onder 16 en is zelfs een keer ingevallen bij het team voor spelers onder de 19. ‘Kamehameha’ heeft overigens ook al gespeeld voor het Engelse Onder 15 team.

Passeer truc

Leer de Eriksen Sleep